- Advertisement -
Sastojci za posne vasilice:
- 1 kg brašna,
- 250 g margarina,
- 50 g svežeg kvasca,
- 1-2 kašičice soli,
- 1-2 kašike šećera,
- mlaka voda,
- med (po želji).
Posne vasilice se pripremaju na sledeći način:
- Izmešajte brašno i margarin pa polako dodajte uskisli kvasac i so, umesite meko testo i podelite ga na manje loptice.
- Ostavite da testo naraste pa svaku lopticu razvijte u manju lepinju.
- Jednu lepinju razvijte oklagijom i isecite na trake koje ćete koristiti za ukras.
- Ostale lepinje preklopite na sredini, formirajte ih u oblik hlepčića i ukrasite uvijenom trakom.
- Posne Vasilice stavite u podmazani pleh posut brašnom i ostavite da narastaju još desetak minuta.
- Pecite na temperaturi 200° C, poslužite tople i po želji prelivene medom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne Vasilice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -