Sastojak: mleveni orasi
Posna pita sa orasima i cimetom
Sastojci za posnu pitu sa orasima i cimetom:
500 g kora za pitu,
400 g oraha,
100 g prezli,
5 kašika šećera,
kesica cimeta,
kora od jedne pomorandže.
Posne vanilice
Sastojci za posne vanilice:
200 g oraha,
250 g šećera,
150 g brašna,
šećer u prahu,
ulje,
džem.
Slavsko žito
Sastojci za slavsko žito:
500 g žita,
500 g mlevenih oraha,
500 g šećera,
morski oraščić,
2 kesice vanilin šećera.
Đul pita
Za djul pitu potrebno je: 500 g brašna, 300 g oraha, 100 g suvog grožđa, 300 g šećera, ulje, sok od limuna, vanila
Posno pire od krompira, cvekle i jabuke
Sastojci za posno pire od krompira i jabuke:
700 g bundeve,
700 g krompira,
jedna jabuka,
350 g karfiola,
350 g cvekle,
150 g oraha ili kikirikija,
morsko orašče,
cimet,
so,
biber,
limunov sok po ukusu,
peršun.
Zapečene jabuke
Sastojci za zapečene jabuke:
6 većih jabuka,
200 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
šest kašika džema,
vanilin šećer,
cimet.
Posna suva pita od oraha
Sastojci za posnu suvu pitu od oraha:
1 kg tankih kora za pitu,
100 g mlevenih oraha,
100 g suvog grožđa,
100 g šećera,
kesica cimeta.
Za preliv:
750 g šećera,
limun.
Posna voćna salama
Za voćnu salamu potrebno je: 1 kg šećera,
200 g suvih šljiva,
200 g suvih smokava,
200 g mlevenog keksa,
100 g oraha,
kesica vanilin šećera
Posni medenjaci
Sastojci za posne medenjake:
400 g brašna,
100 g šećera,
150 g rastopljenog meda,
malo cimeta,
kora od limuna,
prašak za pecivo,
badem ili orasi.
Posne bajadere
Sastojci za posne bajadere:
650 g šećera,
250 g margarina,
300 g mlevenih oraha,
300 g mlevenog posnog keksa,
4 štangle čokolade,
3 kašike vode,
komad margarina (za preliv),
šoljica šećera.