Sastojak: posni kačkavalj
Posna pica sa koprivom
Sastojci za posnu picu sa koprivom:250g brašna,2 kašike maslinovog ulja,1/2 kašičice soli,1.5dl mlake vode.Za nadev:400g posnog kačkavalja,200g paradajz pelata usitnjenog,100g šampinjona,100g barene koprive,so, biber (po ukusu),1 kašičica bosiljka.
Posna pasta sa prelivom od limuna
Sastojci za posnu pastu sa prelivom od limuna:350g testenine,prstohvat soli,¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),1 kašika rendane kore limuna,3 kašike soka od limuna,1 kašičica mlevenog belog luka,½ kašičice bele miso paste,2 kašičice nutritivnog kvasca,½ kašičice soli,2 kašike maslinovog ulja,1 šolja vode,¼ šolje posnog kačkavalja.
Posne batat bombice
Sastojci za posne batat bombice:200g pečenog batat krompira,200g očišćenog mesa pastrmke,50g susama,3 kašike prezli,1 kašika maslinovog ulja,1 kašika liimunovog soka,1/2 kašičice mlevenog đumbira,po ukusu soli,prema potrebi pečenog kikirikija.Za posipanje:100g posnog dimljenog kačkavalja,1 vezica luka vlašca,po potrebi jestive korpice.
Posne lignje punjene na dalmatinski način
Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:1kg manji lignji,10g mlevenih oraha,posni kačkavalj,100g pirinča,2 glavice crnog luka,2 čena belog luka,2 manja paradajza,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni biber.Za marinadu:1dl belog vina,1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 čena belog luka.
Posna pasta sa tunjevinom i kaprom
Sastojci za posnu pastu sa tunjevinom i kaprom:malo maslinovog ulja,2-3 čena belog luka,1 tegla pelata,kašičica meda,vegeta/Začin C,kapar,1 konzerva tune u komadu,malo bosiljka,malo peršuna,1 pakovanje paste po izboru,posni kačkavalj.
Posni patlidžani na sicilijanski način
Sastojci za posne patlidžane na sicilijanski način:1kg patlidžana,200g posnog kačkavalja,so, biber.Za nadev:4 kašike maslinovog ulja,1kg paradajza,3 čena belog luka,bosiljak,origano,2 kašičice šećera,2 kašičice vegete.
Posni pesto sos od kelja
Sastojci za posni pesto sos od kelja:150g očišćenog lisnatog kelja,40g oraha,40g suncokreta – sirovog,40g golice,40g rendanog posnog kačkavalja,3-4 čena belog luka,2 kašike soka od limuna,so i mleveni biber po ukusu,150ml maslinovog ulja.
Posna lazanja sa pečurkama
Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama:kore za lazanje – 1/2 paketa,2 glavice luka,250g pečuraka,100g soje, 1 kockica bujona od povrća,paradajz pire,biber,so,posni kačkavalj – po želji.Za bešamel sos:1 šolja brašna,ulje,pirinčano mleko,so.
Posna pita sa spanaćem i pečurkama
Sastojci za posnu pitu sa spanaćem i pečurkama:pakovanje kora za pitu,400g spanaća,200g šampinjona,dva struka praziluka,100g posnog kačkavalja,so po ukusu,ulje.
Crveni rižoto sa gamborima
Sastojci za crveni rižoto sa gamborima:500g očišćenih gambora,1 konzerva paradajz pelata,1 glavica crnog luka,2-3 čena belog luka,2dl belog vina,250g pirinča,oko 750ml bujona od povrća,2 kašike maslinovog ulja,so, biber,peršun,posni kačkavalj.