Crveni rižoto sa gamborima

1874
- Advertisement -

Crveni rižoto sa gamborima

Advertisements

Sastojci za crveni rižoto sa gamborima:

  • 500g očišćenih gambora,
  • 1 konzerva paradajz pelata,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 2dl belog vina,
  • 250g pirinča,
  • oko 750ml bujona od povrća,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so, biber,
  • peršun,
  • posni kačkavalj.

Crveni rižoto sa gamborima se priprema na sledeći način:

  1. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk par minuta.
  2. Dodajte sirov pirinač i njega kratko propržite, oko 1 minut, da promeni boju.
  3. Sipajte 2 kutlače bujona od povrća i sačekajte da ispari.(Napomena: ako nemate bojon možete koristiti proključalu vodu u kojoj ste dodali so ili suvu mešavinu začina).
  4. Dodati iseckani beli luk i nastaviti sa dodavanjem bujona, kutlaču po kutlaču.
  5. Kada je pirinač na pola kuvan (nakon 10-ak minuta),dodati pelat u tiganj, sipati belo vino i kuvati par minuta.
  6. Zatim u tiganj dodati gambore, posoliti i pobiberiti i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
  7. Sve vreme po potrebi dodavati bujon.
  8. Gotov rižoto skinuti sa ploče, sipati još jednu kutlaču bujona, poklopiti i ostaviti par minuta.
  9. Pre serviranja posuti maslinovim uljem, peršunom i posnim kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Crveni rižoto sa gamborima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -