Crveni rižoto sa gamborima se priprema na sledeći način:
U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk par minuta.
Dodajte sirov pirinač i njega kratko propržite, oko 1 minut, da promeni boju.
Sipajte 2 kutlače bujona od povrća i sačekajte da ispari.(Napomena: ako nemate bojon možete koristiti proključalu vodu u kojoj ste dodali so ili suvu mešavinu začina).
Dodati iseckani beli luk i nastaviti sa dodavanjem bujona, kutlaču po kutlaču.
Kada je pirinač na pola kuvan (nakon 10-ak minuta),dodati pelat u tiganj, sipati belo vino i kuvati par minuta.
Zatim u tiganj dodati gambore, posoliti i pobiberiti i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
Sve vreme po potrebi dodavati bujon.
Gotov rižoto skinuti sa ploče, sipati još jednu kutlaču bujona, poklopiti i ostaviti par minuta.
Pre serviranja posuti maslinovim uljem, peršunom i posnim kačkavaljem.
Sastojci za kozice u belom vinu:1kg manjih kozica,100ml maslinovog ulja,3 čena belog luka,1 vezica peršuna,1 kašičica vegete,3 kašike prezli,1 kašičica paradajz pirea,250ml belog vina.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više