Crveni rižoto sa gamborima se priprema na sledeći način:
U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk par minuta.
Dodajte sirov pirinač i njega kratko propržite, oko 1 minut, da promeni boju.
Sipajte 2 kutlače bujona od povrća i sačekajte da ispari.(Napomena: ako nemate bojon možete koristiti proključalu vodu u kojoj ste dodali so ili suvu mešavinu začina).
Dodati iseckani beli luk i nastaviti sa dodavanjem bujona, kutlaču po kutlaču.
Kada je pirinač na pola kuvan (nakon 10-ak minuta),dodati pelat u tiganj, sipati belo vino i kuvati par minuta.
Zatim u tiganj dodati gambore, posoliti i pobiberiti i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
Sve vreme po potrebi dodavati bujon.
Gotov rižoto skinuti sa ploče, sipati još jednu kutlaču bujona, poklopiti i ostaviti par minuta.
Pre serviranja posuti maslinovim uljem, peršunom i posnim kačkavaljem.
Sastojci za posnu suvu pitu od integralnih kora:
600 g integralnih kora za pitu,
250 g malteksa,
ekstrat vanile,
200 g suvog grožđa,
1 limun,
1/2 kg oraha ili mlevenog maka,
1 dl ulja,
rendani muskantni orah.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više