- Advertisement -
Sastojci za crveni rižoto sa gamborima:
- 500g očišćenih gambora,
- 1 konzerva paradajz pelata,
- 1 glavica crnog luka,
- 2-3 čena belog luka,
- 2dl belog vina,
- 250g pirinča,
- oko 750ml bujona od povrća,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so, biber,
- peršun,
- posni kačkavalj.
Crveni rižoto sa gamborima se priprema na sledeći način:
- U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk par minuta.
- Dodajte sirov pirinač i njega kratko propržite, oko 1 minut, da promeni boju.
- Sipajte 2 kutlače bujona od povrća i sačekajte da ispari.(Napomena: ako nemate bojon možete koristiti proključalu vodu u kojoj ste dodali so ili suvu mešavinu začina).
- Dodati iseckani beli luk i nastaviti sa dodavanjem bujona, kutlaču po kutlaču.
- Kada je pirinač na pola kuvan (nakon 10-ak minuta),dodati pelat u tiganj, sipati belo vino i kuvati par minuta.
- Zatim u tiganj dodati gambore, posoliti i pobiberiti i sve zajedno kuvati još 10 minuta.
- Sve vreme po potrebi dodavati bujon.
- Gotov rižoto skinuti sa ploče, sipati još jednu kutlaču bujona, poklopiti i ostaviti par minuta.
- Pre serviranja posuti maslinovim uljem, peršunom i posnim kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Crveni rižoto sa gamborima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -