¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),
1 kašika rendane kore limuna,
3 kašike soka od limuna,
1 kašičica mlevenog belog luka,
½ kašičice bele miso paste,
2 kašičice nutritivnog kvasca,
½ kašičice soli,
2 kašike maslinovog ulja,
1 šolja vode,
¼ šolje posnog kačkavalja.
Posna pasta sa prelivom od limuna se priprema na sledeći način:
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane.
U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture.
Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta.
Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta.
Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće.
Sastojci za posnu pitu sa pirinčem i spanaćem: 500g tankih kora za pitu,1 00g spanaća, 200g praziluka, 15 g pirinča, 2 kašičice suvog biljnog začina, belog luka u granulama po ukusu, 75ml ulja, 75ml gazirane mineralne vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više