- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa prelivom od limuna:
- 350g testenine,
- prstohvat soli,
- ¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),
- 1 kašika rendane kore limuna,
- 3 kašike soka od limuna,
- 1 kašičica mlevenog belog luka,
- ½ kašičice bele miso paste,
- 2 kašičice nutritivnog kvasca,
- ½ kašičice soli,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 šolja vode,
- ¼ šolje posnog kačkavalja.
Posna pasta sa prelivom od limuna se priprema na sledeći način:
- Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
- Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane.
- U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture.
- Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta.
- Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta.
- Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće.
- Poslužite i uživajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pasta sa prelivom od limuna
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -