Posna pasta sa prelivom od limuna

228
- Advertisement -

Posna pasta sa prelivom od limuna

Sastojci za posnu pastu sa prelivom od limuna:

  • 350g testenine,
  • prstohvat soli,
  • ¼ šolje sirovog indijskog oraha (prethodno potpoljenog u vreloj vodi 30 minuta),
  • 1 kašika rendane kore limuna,
  • 3 kašike soka od limuna,
  • 1 kašičica mlevenog belog luka,
  • ½ kašičice bele miso paste,
  • 2 kašičice nutritivnog kvasca,
  • ½ kašičice soli,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 šolja vode,
  • ¼ šolje posnog kačkavalja.

Posna pasta sa prelivom od limuna se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
  2. Iz šerpe u kojoj se testenina kuvala izdvojte šolju vode i ostavite je sa strane.
  3. U međuvremenu, sipajte sve sastojke (osim veganskog parmezana) u blender i blendirajte dok ne dobijete preliv glatke teksture.
  4. Dobijeni preliv pomešajte sa šoljom vode u kojoj se kuvala testenina, te sve sipajte u šerpu i ostavite da se kuva na umerenoj temepraturi oko 3-5 minuta.
  5. Dodajte veganski parmezan i još jednom sve promešajte, te skinite sa šporeta.
  6. Dobijenu testeninu sipajte u posudu, te preko nje stavite prstohvat tucane crvene paprike i peršunovo lišće.
  7. Poslužite i uživajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pasta sa prelivom od limuna
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -