Posne lignje punjene na dalmatinski način

908
- Advertisement -

Posne lignje punjene na dalmatinski način

Advertisements

Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:

  • 1kg manji lignji,
  • 10g mlevenih oraha,
  • posni kačkavalj,
  • 100g pirinča,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 manja paradajza,
  • 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
  • so,
  • mleveni biber.

Za marinadu:

  • 1dl belog vina,
  • 1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,
  • 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
  • 2 čena belog luka.

Posne lignje punjene na dalmatinski način se pripremaju na sledeći način:

  1. Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati sitno seckane pipke od lignji i sitno seckan prethodno oljušten paradajz.
  2. Gotovu masu ostaviti da se prohladi, pa dodati orahe , prethodno kuvan i proceđen pirinač, iseckan beli luk, so mleveni biber i iseckan list peršuna.
  3. Masu dobro promešati, dodati kačkavalj i njome puniti lignje.
  4. Otvore zatvoriti čačkalicama.
  5. Peći na ugrejanom ulju ili roštilju deset minuta sa obe strane.
  6. Pečene lignje poslagati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom.
  7. Servirati sa prilogom obarene blitve i krompirom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lignje punjene na dalmatinski način
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
- Advertisement -