- Advertisement -
Sastojci za posne lignje punjene na dalmatinski način:
- 1kg manji lignji,
- 10g mlevenih oraha,
- posni kačkavalj,
- 100g pirinča,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 manja paradajza,
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
- so,
- mleveni biber.
Za marinadu:
- 1dl belog vina,
- 1dl maslinovog (ili suncokretovog) ulja,
- 1 kašika sitno seckanog lista peršuna,
- 2 čena belog luka.
Posne lignje punjene na dalmatinski način se pripremaju na sledeći način:
- Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckani crni luk, dodati sitno seckane pipke od lignji i sitno seckan prethodno oljušten paradajz.
- Gotovu masu ostaviti da se prohladi, pa dodati orahe , prethodno kuvan i proceđen pirinač, iseckan beli luk, so mleveni biber i iseckan list peršuna.
- Masu dobro promešati, dodati kačkavalj i njome puniti lignje.
- Otvore zatvoriti čačkalicama.
- Peći na ugrejanom ulju ili roštilju deset minuta sa obe strane.
- Pečene lignje poslagati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom.
- Servirati sa prilogom obarene blitve i krompirom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne lignje punjene na dalmatinski način
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -