- Advertisement -
Sastojci za posne patlidžane na sicilijanski način:
- 1kg patlidžana,
- 200g posnog kačkavalja,
- so,
- biber.
Za nadev:
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 1kg paradajza,
- 3 čena belog luka,
- bosiljak,
- origano,
- 2 kašičice šećera,
- 2 kašičice vegete.
Posni patlidžani na sicilijanski način se pripremaju na sledeći način:
- Patlidžane operite, uzdužno isecite pa vrhom noža isecite mesni dio patlidžana.
- Ovako pripremljene patlidžane stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko 5 minuta.
- Kuvane patlidžane izvadite na ubrus, ocedite i ohladite.
- Dok se patlidžani hlade, pripremite nadev od paradajza.
- Paradajz operite, kratko uronite u ključalu vodu i oljuštite.
- Paradajz očistite od semenki i isecite na kockice.
- Na maslinovom ulju kratko ispecite beli luk koje ste uzdužno prepolovili.
- Zatim beli luk izvadite, dodajte pripremljeni paradajz i pospite bosiljkom, origanom, biberom, šećerom i vegetom i kuvajte oko 15 minuta.
- Posni kačkavalj izrendajte i rasporedite po površini ohlađenih patlidžana, pobiberite ih pa preklopite.
- Takve patlidžane složite u nauljanu vatrostalnu posudu, prelijte nedevom od paradajza i pospite kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posni patlidžani na sicilijanski način
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -