Sastojci za posnu pastu sa pesto sosom od sušenog paradajza:
280g integralne testenine,
85g sušenog paradajza,
5 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja,
1 veza svežeg peršunovog lišća,
2-4 čena belog luka,
10g posnog kačkavalja.
Posna pasta sa pesto sosom od sušenog paradajza se priprema na sledeći način:
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja.
Kako biste napravili pesto sos u blenderu pomešajte sušeni paradajz, ekstradevičansko maslinovo ulje, beli luk, peršunovo lišće i posni kačkavalj, te blendirajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Zatim testeninu pomešajte sa dobijenim sosom.
Dekorišite peršunovim lišćem i posnim kačkavaljem.
Sastojci za osvežavajuću posnu salatu:
250 g kuvane pšenice,
7,5 dl vode,
250 g rendanog celera,
1/2 kg nakiselih jabuka,
pola šolje iseckane sveže nane,
manja glavica sitno sečenog crnog luka.
Vinegret (preliv):
2 kašike ulja,
3 kašike jabukovog sirćeta,
2 kašike soka od jabuka,
kašika meda,
2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više