- Advertisement -
Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama:
- kore za lazanje – 1/2 paketa,
- 2 glavice luka,
- 250g pečuraka,
- 100g soje,
- 1 kockica bujona od povrća,
- paradajz pire,
- biber,
- so,
- posni kačkavalj – po želji.
Za bešamel sos:
- 1 šolja brašna,
- ulje,
- pirinčano mleko,
- so.
Posna lazanja sa pečurkama se priprema na sledeći način:
- Luk se sitno isecka.
- Pečurke se operu i iseku.
- Luk se izdinsta u ugrejanom ulju.
- Kad omekša, dodaju se pečurke.
- Soja se potopi u vrelu vodu, prema uputstvu na pakovanju, zajedno sa kockicom bujona.
- Kad bude gotova soja, pomeša se sa lukom pečurkama i dodaje se paradajz pire.
- Dodaje se i biber i so po ukusu.
- Vri na tihoj vatri dok ne ispari veći deo vode.
- Za to vreme napravite bešamel sos.
- Brašno se proprži u ugrejanom ulju uz brzo mešanje.
- Malo po malo se dodaje mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kaša.
- Na kraju se dodaje so i biber po ukusu.
- U vrelu vodu se potope kore za lazanje.
- Ređa se 1 red kora, nakon toga smesa sa paradajzom, bešamel sos i tako se smenjuje dok se ne napuni.
- Na kraju završavamo redom kora i bešamel sosom.
- Peče se u rerni na 180-200 stepeni.
- Pred kraj se može dodati vegan kačkavalj da se rastopi.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna lazanja sa pečurkama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -