Posna lazanja sa pečurkama

3761
- Advertisement -

Posna lazanja sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama:

  • kore za lazanje – 1/2 paketa,
  • 2 glavice luka,
  • 250g pečuraka,
  • 100g soje,
  • 1 kockica bujona od povrća,
  • paradajz pire,
  • biber,
  • so,
  • posni kačkavalj – po želji.

Za bešamel sos:

  • 1 šolja brašna,
  • ulje,
  • pirinčano mleko,
  • so.

Posna lazanja sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Luk se sitno isecka.
  2. Pečurke se operu i iseku.
  3. Luk se izdinsta u ugrejanom ulju.
  4. Kad omekša, dodaju se pečurke.
  5. Soja se potopi u vrelu vodu, prema uputstvu na pakovanju, zajedno sa kockicom bujona.
  6. Kad bude gotova soja, pomeša se sa lukom pečurkama i dodaje se paradajz pire.
  7. Dodaje se i biber i so po ukusu.
  8. Vri na tihoj vatri dok ne ispari veći deo vode.
  9. Za to vreme napravite bešamel sos.
  10. Brašno se proprži u ugrejanom ulju uz brzo mešanje.
  11. Malo po malo se dodaje mleko uz neprestano mešanje, dok se ne dobije kaša.
  12. Na kraju se dodaje so i biber po ukusu.
  13. U vrelu vodu se potope kore za lazanje.
  14. Ređa se 1 red kora, nakon toga smesa sa paradajzom, bešamel sos i tako se smenjuje dok se ne napuni.
  15. Na kraju završavamo redom kora i bešamel sosom.
  16. Peče se u  rerni na 180-200 stepeni.
  17. Pred kraj se može dodati vegan kačkavalj da se rastopi.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna lazanja sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
11stargraygraygraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -