Sastojak: posni majonez
Posna jela za posnu slavu
Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
40 posnih jela za 40 dana posta
Riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe,
5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
2 šargarepe iseckane na kolutice,
1/2 šolje graška,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Slana tost torta
Sastojci za posnu slanu tost tortu:
1 pakovanje tost hleba,
1 konzerva tunjevine (180 g),
1 kašika senfa,
1 kašičica posnog majoneza,
1 narendani kiseli krastavčić,
voda od kiselih krastavčića,
300 g ajvara
10 posnih salata koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih salata koje morate probati: 10. Salata od pasulja na kosovski način 9. Francuska salata 8. Salata od spanaća sa kukuruzom i šargarepom 7. Mornarska salata...
10 posnih predjela koje morate probati
Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
Posne sremuš tortice
Sastojci za posne sremuš tortice:
300 ml majoneza posnog,
veza sremuša,
1 tikvica,
0,5 kg šargarepe,
2 struka mladog crnog luka,
so,
stari hleb.
Posna slana torta od šampinjona
Sastojci za posnu slanu tortu od šampinjona:
500 g šampinjona,
1 praziluk,
1/2 margarina,
100 g posnog majoneza,
korice za rozen tortu,
kašičica soli,
malo peršuna.
Posna ruska salata
Sastojci za posnu rusku salatu:
2 konzerve sardine,
posni majonez,
4 manje šargarepe,
4 kisela krastavca,
1 veći krompir,
300 g graška,
biber,
so.
Posna salata sa tunjevinom
Sastojci za posnu salatu sa tunjevinom:
200 g posnih makarona,
200 g posnog majoneza,
1 konzerva tunjevine,
1 struk mladog crnog luka,
1 struk mladog belog luka,
2 kašike susama,
malo ljute papričice,
so,
biber,
origano.
Tunjevina a la Italiana
Sastojci za tunjevinu a la Italiana:
konzerva komadića tunjevine,
250 ml posnog majoneza,
kašičica senfa,
0,5 kg belog krompira,
veza svežeg vlašca,
100 g crnih maslina,
50 g mlevenih oraha,
so,
biber.