Krompir u ljusci kuvati dok ne omekša, ocediti, sačekati da se malo ohladi, oljuštiti i viljuškom izgnječiti.
Dodati komade tunjevine, koje ste prethodno ocedili, 200 g posnog majoneza, kašiku limunovog soka i sve dobro promešati da se svi sastojci sjedine.
Listove salate oprati, osušiti i položiti na poslužavnik, pa preko njih naneti pripremljenu masu od krompira, tunjevine i posnog majoneza i oblikovati ribu.
Ribu premazati preostalim majonezom, a telo ribe prekriti kolutičima kiselih krastavčića da izgledaju kao riblja krljušt.
U sredini kolutića sveže šargarepe izdubiti otvor, u njega staviti zrno bibera i sve zajedno položiti umesto ribljeg oka.
Potrebno je:
500 gr posne testenine,
500 gr šampinjona,
200 gr graška,
glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
2 šargarepe,
origano,
biber,
so,
10 kašika brašna,
1 dl ulja,
muskantni orah,
peršunov list.
Priprema:
Testeninu obarite u slanoj...
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više