- Advertisement -
Sastojci za posne sremuš tortice:
- 300 ml majoneza posnog,
- veza sremuša,
- 1 tikvica,
- 0,5 kg šargarepe,
- 2 struka mladog crnog luka,
- so,
- stari hleb.
Posne sremuš tortice se pripremaju na sledeći način:
- Šargarepu obarite tako da ostane tvrđa i prohladite je.
- Polovinu isecite na što sitnije kockice, a ostatak narendajte na sitno rende.
- Tikvicu operite, izrendajte zajedno s korom, posolite i iscedite kad pusti vodu, pa pomešajte sa sitno iseckanim sremušem i belim delom mladog luka.
- Posni majonez podelite na tri dela, pa ga pomešajte s kockicama šargarepe, rendanom šargarepom i smesom od tikvice, luka i sremuša.
- Hleb isecite na tanje kriške, prepecite ga u tosteru ili rerni, pa premažite namazom od povrća.
- Namaz nanosite naizmenično, tako da zeleno povrće bude u sredini.
- Ukrasite majonezom i tankim krutonima od hleba, pa odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne sremuš tortice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -