Posne sremuš tortice

792

Sremuš tortice

- Advertisement -

Sastojci za posne sremuš tortice:

  • 300 ml majoneza posnog,
  • veza sremuša,
  • 1 tikvica,
  • 0,5 kg šargarepe,
  • 2 struka mladog crnog luka,
  • so,
  • stari hleb.

Posne sremuš tortice se pripremaju na sledeći način:

  1. Šargarepu obarite tako da ostane tvrđa i prohladite je.
  2. Polovinu isecite na što sitnije kockice, a ostatak narendajte na sitno rende.
  3. Tikvicu operite, izrendajte zajedno s korom, posolite i iscedite kad pusti vodu, pa pomešajte sa sitno iseckanim sremušem i belim delom mladog luka.
  4. Posni majonez podelite na tri dela, pa ga pomešajte s kockicama šargarepe, rendanom šargarepom i smesom od tikvice, luka i sremuša.
  5. Hleb isecite na tanje kriške, prepecite ga u tosteru ili rerni, pa premažite namazom od povrća.
  6. Namaz nanosite naizmenično, tako da zeleno povrće bude u sredini.
  7. Ukrasite majonezom i tankim krutonima od hleba, pa odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sremuš tortice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)