- Advertisement -
Sastojci za posni slani rolat:
- 2 veća lista oblande,
- manja glavica luka,
- pola struka praziluka,
- 500 g šampinjona,
- 300 g posnog majoneza,
- 150 g biljnog kačkavalja,
- 100 g susama,
- 400 g ajvara,
- ulje,
- so,
- biber.
Posni slani rolat se priprema na sledeći način:
- Luk i praziluk iseckati i propržiti na vrelom ulju.
- Dodati seckane šampinjone i dinstati dok sva tečnost koju su šampinjoni pustili ne ispari, pa posoliti i pobiberiti.
- Susam peći u teflonskom tiganju da dobije zlatno-žutu boju, ohladiti i pomešati sa 200 g posnog majoneza, dodati 100 g struganog biljnog kačkavalja i energično promešati.
- Prvi list oblande premazati pripremljenom smesom, odozgo rasporediti dinstane šampinjone, pokriti drugim listom oblande, premazati ajvarom i urolati.
- Odozgo naneti ostatak posnog majoneza i posuti struganim biljnim kačkavaljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 38 Review(s)
Posni slani rolat
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -