POSNA JELA SA SASTOJKOM: šećer u prahu
Posna medeno srce torta
Sastojci za medeno srce tortu:
1 kg posnog keksa,
1 kg medenog srca (ređati tako da nema praznine između),
1,5 l gaziranog soka od pomorandže + 1 l za natapanje keksa i medenih srca (najbolje fanta),
5 pudinga od vanile,
500 g margarina,
4 kašike gustina,
250 g šećer u prahu,
11 kašika šećera.
Posna keks torta
Sastojci za posnu keks tortu:
500 g četvrtastog posnog keksa,
3-4 veće jabuke,
limun - sok i kora,
1 kg banana,
750 g posnog margarina,
1 šolja (2 dl) šećera,
2-3 pudinga od vanile,
1-1,5 l vode,
3 kašike prah šećera,
200 g kristal šećera,
skuvana kafa,
šećer u prahu,
šećerne perle.
Posne kiflice sa džemom
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
1 kg brašna,
1/2 l kisele vode,
1 paketić kvasca,
3 kašičice soli,
4 kašike šećera,
9 kašika ulja,
džem,
šećer u prahu.
Dijamantske šnite
Za dijamantske šnite potrebno je: 100 g stonog margarina,
12 kašika šećera,
200 ml kisele vode,
8 kašika mlevenih oraha,
300 g brašna,
prašak za pecivo
Punjeni kolačići
Potrebno je:
400 g brašna,
250 g margarina,
150 g očišćenih urmi,
100 g integralnog brašna,
pomorandža,
po 85 g očišćenih pistaća i oraha,
50 g šećera,
kašičica cimeta u prahu,
prstohvat soli,
šećer...
Posne kiflice sa bademom
Za posne kiflice sa bademom potrebno je: 140 g ulja,
180 g brašna,
70 g mlevenih badema,
30 g šećera,
šećer u prahu za posipanje
Posna pita sa bundevom
Za posnu pitu sa bundevom potrebno je: 800 gr tankih kora za pitu, 1 kg bundeve, vanilin šećer po želji, cimet po ukusu, 3 kašike ulja, šećer, šećer u prahu
Posni čajni kolutići
Sastojci za posne čajne kolutiće: 400 g brašna, 250 g margarina, 170 g iseckanih oraha, 200 g šećera, malo soli, kašika ruma, 100 g šećera u prahu, kašika džema od kajsija ili pomorandže
Doboš torta
Sastojci za posnu doboš tortu:
Kore:
150 g šećera u prahu,
250 g brašna,
1/2 kašičice sode bikarbone,
3 šoljice meda,
3 šoljice kisele vode.
Fil:
200 g kristal šećera,
250 g mlevenih oraha,
3 štangle rastopljene čokolade,
1 kesica vanilin šećera.
Roze fondan:
200 g šećera u prahu,
ekstrat od maline.
Posna rozen torta
Sastojci za posnu rozen tortu:
Kore:
100 g meda,
150 g šećera,
20 kašika brašna,
3 šoljice ulja,
5 šoljica kisele vode,
1 kašičica sode bikarbone.
Fil:
250 g šećera,
2 šoljice vode,
2 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
300 g mlevenih oraha.
Glazura:
200 g šećera u prahu,
2 kašike prokuvale vode,
ekstrat od malina, višnje ili jagode.