Posne bele štangle

Bele štangle

Advertisement

Sastojci za posne bele štangle:

  • 150 g mlevenog posnog keksa,
  • 150 g mlevenih oraha,
  • 250 g šećera,
  • 60 ml vode,
  • 125 g margarina.

Za glazuru:

  • 250 g šećera u prahu,
  • 25 ml hladne vode,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 30 gr crne posne čokolade,
  • 1 manja kašičica ulja.

Posne bele štangle se pripremaju na sledeći način:

  1. Šećer i vodu staviti u odgovarajući sud da se kuvaju.
  2. Kada provri i šećer se istopi, kuvati još minut-dva, zatim skloniti sa vatre i dodati margarin.
  3. Mešati dok se sav margarin ne istopi, zatim dodati keks i orahe.
  4. Sve dobro promešati da se izjednači, a onda izručiti na papir za pečenje ili rastegljivu foliju i izravnati na 1,5 cm debljine.
  5. Ostavite 30 minuta na hladnom mestu pre nego što stavite glazuru.

Glazura:

  1. Viljuškom umutiti 50 g šećera u prahu sa vodom i limunovim sokom, a onda postepeno dodati preostali šećer.
  2. Kada se dobije potrebna čvrstina, glazuru rastanjiti nožem preko kolača.
  3. Ostaviti sat vremena da se glazura stegne, pa tek onda seći na štanglice.
  4. Istopite čokoladu i ulje, sipajte u kesu sa malim okruglim nastavkom i ukrasite štanglice.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne bele štangle
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 15 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares