- Advertisement -
Sastojci za posne bele štangle:
- 150 g mlevenog posnog keksa,
- 150 g mlevenih oraha,
- 250 g šećera,
- 60 ml vode,
- 125 g margarina.
Za glazuru:
- Advertisement -
- 250 g šećera u prahu,
- 25 ml hladne vode,
- 1 kašika limunovog soka,
- 30 gr crne posne čokolade,
- 1 manja kašičica ulja.
Posne bele štangle se pripremaju na sledeći način:
- Šećer i vodu staviti u odgovarajući sud da se kuvaju.
- Kada provri i šećer se istopi, kuvati još minut-dva, zatim skloniti sa vatre i dodati margarin.
- Mešati dok se sav margarin ne istopi, zatim dodati keks i orahe.
- Sve dobro promešati da se izjednači, a onda izručiti na papir za pečenje ili rastegljivu foliju i izravnati na 1,5 cm debljine.
- Ostavite 30 minuta na hladnom mestu pre nego što stavite glazuru.
Glazura:
- Viljuškom umutiti 50 g šećera u prahu sa vodom i limunovim sokom, a onda postepeno dodati preostali šećer.
- Kada se dobije potrebna čvrstina, glazuru rastanjiti nožem preko kolača.
- Ostaviti sat vremena da se glazura stegne, pa tek onda seći na štanglice.
- Istopite čokoladu i ulje, sipajte u kesu sa malim okruglim nastavkom i ukrasite štanglice.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne bele štangle
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -