Naslovna Sastojci Smeđi šećer

Sastojak: smeđi šećer

Posni sutlijaš

Posni sutlijaš

Sastojci za posni sutlijaš: 1 šolja pirinča, 4 šolje biljnog mleka (npr. bademovo, kokosovo, sojino), 1/2 šolje smeđeg šećera ili drugog zaslađivača po ukusu, 1 kašičica ekstrakta vanile, prstohvat soli, cimet po ukusu (opciono).
Posni ananas kolač

Posni ananas kolač

Sastojci za posni ananas kolač: 2 šolje brašna, 1 šolja smeđeg šećera, 1 šolja posnog biljnog mleka (npr. sojino, bademovo), 1 kašika sirćeta, 1 kašičica sode bikarbone, 1 šolja ananasa iz konzerve (iseckanog na komade), 1 kašika ekstrakta vanile, prstohvat soli.
Posni kolač od malina i badema

Posni kolač od malina i badema

Sastojci za posni kolač od malina i badema: 2 šolje brašna od badema, 1/2 šolje smeđeg šećera, 1/4 šolje kokosovog ulja, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli, 1 šolja svežih malina.
Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Posno povrće na kineski način sa soja sosom

Sastojci za posno povrće na kineski način sa soja sosom: 2 šargarepe, 1 crvena paprika,  1 zelena paprika,  1 šolja karfiola,  1 šolja brokolija,  1 šolja svežih graška (ili smrznutih, odmrznutih), 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka,  2 kašike soja sosa, 1 kašika smeđeg šećera, 1 kašika kukuruznog brašna razmućenog u 2 kašike vode, prstohvat soli, prstohvat crvene aleve paprike (opciono, za ljubitelje ljutog), susam (opciono, za posipanje).
Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

Sastojci za posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama: Palačinke: 1 šolja brašna, 1 šolja sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru), 2 kašike biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje), 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli. Karamelizovani luk i pečurke: 2 crvena luka,  200g pečuraka,  2 kašike biljnog ulja, 2 kašike smeđeg šećera, so i biber po ukusu.
Posni kolač sa bananama i limunom

Posni kolač sa bananama i limunom

Sastojci za posni kolač sa bananama i limunom:2 šolje brašna,1 kašičica praška za pecivo,1/2 kašičice sode bikarbone,prstohvat soli,1/2 šolje ulja,1 šolja smeđeg šećera,3 zrele banane, sok i korica od 1 limuna,1 kašičica ekstrakta vanile.Za glazuru:1 šolja šećera u prahu,sok od pola limuna.
Posna hladna supa od malina

Posna hladna supa od malina

Sastojci za posnu hladnu supu od malina:1kg svežih malina,8dl mineralne vode,5 kašike smeđeg šećera.
Posne pogačice sa kikirikijem

Posne pogačice sa kikirikijem

Sastojci za posne pogačice sa kikirikijem:Za testo:1kg mekog brašna (možete kombinovati sa speltinim brašnom),40g svežeg kvasca,300ml toplog biljnog mleka,400ml tople vode,1 kašika smeđeg šećera,1 kašičica himalajske soli.Za kikiriki fil:300g neslanog i nemasnog pečenog kikirikja (blanširanog),130g posnog maslaca po izboruhimalajske soli i bibera po ukusuposni majonez za premazivanje i susam ili semenke za posipanje.
Posne kocke od palente sa gljivama

Posne kocke od palente sa gljivama

Sastojci za posne kocke od palente sa gljivama:2 šolje povrtnog bujona,½ šolje instant palente,1 kašika margarina,1 kašičica soli,2 veće glavice crvenog luka,1 kašika blazamičnog octa,1 kašika smeđeg šećera,2 kašike maslinovog ulja.Za gljive:400 g gljiva, očišćenih i naseckanih,1 kašičica svežih listova majčine dušice,3 kašike crnog vina,2 kašike maslinovog ulja,1 čen belog luka,so, biber.
Losos sa mediteranskom mešavinom

Losos sa mediteranskom mešavinom

Sastojci za losos sa mediteranskom mešavinom: Filet lososa, 1 mladi crni luk, 100g kečapa, 1 kašika meda, 1 kašika soja sosa, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 kašičica senfa, 450g Mediteranske mešavine, maslinovo ulje, 1 kašičica suvog vlašca, beli luk u granulama, mleveni biber, morska ili himalajska so, grančice ruzmarina.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -