Posni kolač od jabuka i suvog grožđa

559
- Advertisement -

Posni kolač od jabuka i suvog grožđa

Advertisements

Sastojci za posni kolač od jabuka i suvog grožđa:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 1/4 kašičice soli,
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • 1/2 šolje biljnog ulja,
  • 1 šolja biljnog mleka (npr. bademovo ili sojino),
  • 2 velike jabuke (oljuštene i iseckane na kockice),
  • 1/2 šolje suvog grožđa,
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta.

Posni kolač od jabuka i suvog grožđa se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i podmažite kalup za kolač ili obložite papirom za pečenje.
  2. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so.
  3. U drugoj posudi pomešajte smeđi šećer, biljno ulje, biljno mleko i vanilin ekstrakt.
  4. Polako dodajte suve sastojke mokrim sastojcima, mešajući dok se sve dobro ne sjedini.
  5. Dodajte iseckane jabuke i suvo grožđe u smesu, pa lagano promešajte.
  6. Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista.
  7. Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač od jabuka i suvog grožđa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -