Posne pečene jabuke sa cimetom

77
- Advertisement -

Posne pečene jabuke sa cimetom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene jabuke sa cimetom:

  • 4 velike jabuke (najbolje crvene sorte),
  • 2 kašike cimeta,
  • 4 kašike smeđeg šećera ili meda,
  • 50 g suvog grožđa,
  • 50 g oraha, sitno seckanih,
  • sok od jednog limuna,
  • 1 kašika maslinovog ulja.

Posne pečene jabuke sa cimetom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Operite jabuke i izdubite sredinu, ali pazite da ih ne probušite skroz. Ostavite donji deo netaknut da zadrži nadev.
  3. U posudi pomešajte cimet, smeđi šećer (ili med), suvo grožđe i seckane orahe.
  4. Napunite svaku jabuku ovom smesom.
  5. Prelijte jabuke sokom od limuna i premažite ih maslinovim uljem.
  6. Stavite jabuke u pleh i pecite oko 25-30 minuta, dok ne omekšaju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pečene jabuke sa cimetom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -