- Advertisement -
Sastojci za posne pečene jabuke sa cimetom:
- 4 velike jabuke (najbolje crvene sorte),
- 2 kašike cimeta,
- 4 kašike smeđeg šećera ili meda,
- 50 g suvog grožđa,
- 50 g oraha, sitno seckanih,
- sok od jednog limuna,
- 1 kašika maslinovog ulja.
Posne pečene jabuke sa cimetom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Operite jabuke i izdubite sredinu, ali pazite da ih ne probušite skroz. Ostavite donji deo netaknut da zadrži nadev.
- U posudi pomešajte cimet, smeđi šećer (ili med), suvo grožđe i seckane orahe.
- Napunite svaku jabuku ovom smesom.
- Prelijte jabuke sokom od limuna i premažite ih maslinovim uljem.
- Stavite jabuke u pleh i pecite oko 25-30 minuta, dok ne omekšaju.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pečene jabuke sa cimetom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -