Posni banana hleb

233
- Advertisement -

posni-banana-hleb

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni banana hleb:

  • 3 zrele banane,
  • 1/3 šolje kokosovog ulja (otopljenog),
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • 1/2 šolje biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo),
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • šolja i po brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/2 kašičice cimeta,
  • 1/4 šolje seckanih oraha ili čokolade (po želji).

Posni banana hleb se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za hleb (podmažite ga ili obložite papirom za pečenje).
  2. U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke.
  3. Dodajte kokosovo ulje, smeđi šećer, biljno mleko i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.
  4. U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet.
  5. Postepeno dodajte suve sastojke u vlažne, mešajući dok se sve ne sjedini.
  6. Dodajte seckane orahe ili čokoladu, ako koristite, i lagano promešajte.
  7. Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 45-50 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
  8. Ostavite da se hleb ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni banana hleb
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -