- Advertisement -
Sastojci za posni banana hleb:
- 3 zrele banane,
- 1/3 šolje kokosovog ulja (otopljenog),
- 1/2 šolje smeđeg šećera,
- 1/2 šolje biljnog mleka (sojino, bademovo ili drugo),
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- šolja i po brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/2 kašičice soli,
- 1/2 kašičice cimeta,
- 1/4 šolje seckanih oraha ili čokolade (po želji).
Posni banana hleb se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup za hleb (podmažite ga ili obložite papirom za pečenje).
- U velikoj činiji, izgnječite banane viljuškom dok ne postanu glatke.
- Dodajte kokosovo ulje, smeđi šećer, biljno mleko i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte.
- U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i cimet.
- Postepeno dodajte suve sastojke u vlažne, mešajući dok se sve ne sjedini.
- Dodajte seckane orahe ili čokoladu, ako koristite, i lagano promešajte.
- Sipajte smesu u pripremljeni kalup i pecite 45-50 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Ostavite da se hleb ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni banana hleb
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -