- Advertisement -
Sastojci za posnu pečenu bundevu sa cimetom:
- 1 srednja bundeva, oljuštena i isečena na kocke,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašičice cimeta,
- 1 kašičica smeđeg šećera (po želji),
- so i biber po ukusu.
Posna pečena bundeva sa cimetom se priprema na sledeći način:
- Rernu zagrejte na 200°C.
- U velikoj činiji pomešajte kocke bundeve, maslinovo ulje, cimet, smeđi šećer, so i biber. Sve dobro promešajte kako bi bundeva bila ravnomerno prekrivena začinima.
- Poređajte kocke bundeve na pleh obložen papirom za pečenje u jednom sloju.
- Pecite bundeve u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok ne postanu mekane i blago karamelizovane.
- Poslužite toplo kao prilog ili lagani obrok.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pečena bundeva sa cimetom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -