- Advertisement -
Sastojci za posne keksiće od bundeve:
- 2 šolje pire od bundeve (oko 400 g, sveže kuvane ili iz konzerve),
- 1/2 šolje kokosovog ulja (otopljenog),
- 1/2 šolje smeđeg šećera ili kokosovog šećera,
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili agavinog sirupa,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 2 šolje integralnog pšeničnog brašna,
- 1 šolja ovsenih pahuljica,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1 kašičica cimeta,
- 1/2 kašičice đumbira u prahu,
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića,
- prstohvat soli,
- 1/2 šolje seckanih oraha ili pekana (opciono),
- 1/2 šolje suvog voća, poput brusnica ili grožđica (opciono).
Posni keksići od bundeve se pripremaju na sledeći način:
-
- U velikoj posudi, pomešajte pire od bundeve, otopljeno kokosovo ulje, smeđi šećer, javorov sirup i ekstrakt vanile.
- U drugoj posudi, pomešajte integralno brašno, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
- Postepeno dodajte suve sastojke u posudu sa mokrim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
- Dodajte seckane orahe ili pekane i suvo voće ako koristite, i lagano promešajte.
- Kašikom uzimajte smesu i oblikujte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje.
- Ostavite razmak između keksića jer će se malo raširiti tokom pečenja.
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Pecite keksiće 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđi.
- Izvadite keksiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu nekoliko minuta.
- Prebacite ih na rešetku da se potpuno ohlade.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni keksići od bundeve
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -