Posni keksići od bundeve

25
- Advertisement -

Posni keksići od bundeve

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne keksiće od bundeve:

  • 2 šolje pire od bundeve (oko 400 g, sveže kuvane ili iz konzerve),
  • 1/2 šolje kokosovog ulja (otopljenog),
  • 1/2 šolje smeđeg šećera ili kokosovog šećera,
  • 1/4 šolje javorovog sirupa ili agavinog sirupa,
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 2 šolje integralnog pšeničnog brašna,
  • 1 šolja ovsenih pahuljica,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu,
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića,
  • prstohvat soli,
  • 1/2 šolje seckanih oraha ili pekana (opciono),
  • 1/2 šolje suvog voća, poput brusnica ili grožđica (opciono).

Posni keksići od bundeve se pripremaju na sledeći način:

    1. U velikoj posudi, pomešajte pire od bundeve, otopljeno kokosovo ulje, smeđi šećer, javorov sirup i ekstrakt vanile.
    2. U drugoj posudi, pomešajte integralno brašno, ovsene pahuljice, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i prstohvat soli.
    3. Postepeno dodajte suve sastojke u posudu sa mokrim sastojcima i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
    4. Dodajte seckane orahe ili pekane i suvo voće ako koristite, i lagano promešajte.
    5. Kašikom uzimajte smesu i oblikujte keksiće na pleh obložen papirom za pečenje.
    6. Ostavite razmak između keksića jer će se malo raširiti tokom pečenja.
    7. Zagrejte rernu na 180°C.
    8. Pecite keksiće 12-15 minuta, ili dok ne postanu zlatno-smeđi.
    9. Izvadite keksiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu nekoliko minuta.
    10. Prebacite ih na rešetku da se potpuno ohlade.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni keksići od bundeve
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -