- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu od bundeve:
- 1 i po šolja pire od bundeve (možete koristiti svežu ili konzerviranu bundevu),
- 1/2 šolje kokosovog mleka,
- 1/4 šolje smeđeg šećera,
- 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa,
- 1 kašičica cimeta,
- 1/2 kašičice đumbira u prahu,
- 1/4 kašičice muškatnog oraščića,
- prstohvat soli,
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
- 1 gotova posna kora za pitu (ili domaća kora od integralnog brašna i kokosovog ulja).
Posna pita od bundeve se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- U velikoj posudi, pomešajte pire od bundeve, kokosovo mleko, smeđi šećer, javorov sirup, cimet, đumbir, muškatni oraščić, so i vanilin ekstrakt. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
- Sipajte smesu u pripremljenu koru za pitu i ravnomerno je rasporedite.
- Pecite pitu u zagrejanoj rerni 50 minuta ili dok se nadev ne stegne i postane čvrst na dodir.
- Ostavite pitu da se potpuno ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna pita od bundeve
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -