Posna pita od bundeve

54
- Advertisement -

Posna pita od bundeve

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu od bundeve:

  • 1 i po šolja pire od bundeve (možete koristiti svežu ili konzerviranu bundevu),
  • 1/2 šolje kokosovog mleka,
  • 1/4 šolje smeđeg šećera,
  • 1/4 šolje javorovog sirupa ili agave sirupa,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu,
  • 1/4 kašičice muškatnog oraščića,
  • prstohvat soli,
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
  • 1 gotova posna kora za pitu (ili domaća kora od integralnog brašna i kokosovog ulja).

Posna pita od bundeve se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. U velikoj posudi, pomešajte pire od bundeve, kokosovo mleko, smeđi šećer, javorov sirup, cimet, đumbir, muškatni oraščić, so i vanilin ekstrakt. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Sipajte smesu u pripremljenu koru za pitu i ravnomerno je rasporedite.
  4. Pecite pitu u zagrejanoj rerni 50 minuta ili dok se nadev ne stegne i postane čvrst na dodir.
  5. Ostavite pitu da se potpuno ohladi pre nego što je isečete i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita od bundeve
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -