Posni hleb od bundeve i oraha

104
- Advertisement -

Posni hleb od bundeve i oraha

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni hleb od bundeve i oraha:

  • 1 šolja pire bundeve,
  • 1/2 šolje biljnog ulja,
  • 1/2 šolje smeđeg šećera,
  • 1/4 šolje javorovog sirupa,
  • 2 šolje brašna,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • 1 kašičica cimeta,
  • 1/2 kašičice đumbira u prahu,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 1/2 šolje seckanih oraha.

Posni hleb od bundeve i oraha se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte pire bundeve, biljno ulje, smeđi šećer i javorov sirup.
  2. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir i so.
  3. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu sa bundevom i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
  4. Dodajte seckane orahe i promešajte.
  5. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 50-60 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu hleba ne izađe čista.
  6. Ostavite hleb da se ohladi pre nego što ga isecite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni hleb od bundeve i oraha
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -