Sastojak: suva šljiva
Posna fantazija sa suvim šljivama
Sastojci za Posnu fantaziju sa suvim šljivama:
500 g tankih kora,
700 g suvih šljiva,
100 g šećera,
ulje,
kisela voda.
Kuvane jabuke sa šljivama
Sastojci za Kuvane jabuke sa šljivama:
4 jabuke,
1/2 l belog vina,
kašika šećera,
4 suve šljive,
4 kašike marmelade od šljiva,
kesica posnog šlaga od vanile.
Voćni kompot Sibir
Sastojci za Voćni kompot Sibir:
300 g krušaka,
300 g jabuka,
100 g suvih šljiva,
300 g bresaka,
manja konzerva ananasa,
2 kašike ruma,
200 g šećera,
30 g mlevenih oraha,
6 klinčića,
štapić cimeta.
Posne zdrave kuglice
Sastojci za posne zdrave kuglice:
100 g mlevenih suvih šljiva,
100 g mlevenih oraha,
100 g mlevenih badema,
100 g mlevenih suvih smokvi,
50 g mlevenih lešnika,
malo meda,
malo limunovog soka.
Posni rolat od suvog voća
Sastojci za posni rolat od suvog voća:
200 g smokava,
100 g suvih šljiva,
100 g oraha,
2 kašike džema od kajsija,
150 g isitnjenog keksa,
150 g šećera,
150 g margarina,
sok od jednog limuna,
jedan list oblande.
Posni egzotični rolat
Sastojci za posni egzotični rolat:
400 g ražanog brašna,
200 g pšeničnog brašna,
350 ml mlake mineralne vode,
250 g suvih krušaka,
125 g suvih šljiva,
125 g suvih kajsija,
125 g suvih smokvi,
250 g badema i oraha,
30 g kvasca,
6 supenih kašika ruma,
5 kašika meda,
kašika šećera,
prstohvat cimeta,
đumbira,
muskatnog oraščića,
soli,
šećer u prahu za posipanje.
10 posnih slatkih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu deset posnih slatkih pita. Posne slatke pite - to je ono kad vam hrska i topi se u ustima
Baklava sa suvim šljivama
Sastojci za baklavu sa suvim šljivama:
2 pakovanja tankih kora za baklavu (pitu),
1 kg mlevenih oraha,
500 g suvih šljiva,
1,5 kg šećera,
3 kesice vanilin šećera,
1 l vode,
1 limun,
ulje.
Posna musaka od pšenice i suvih šljiva
Sastojci za posnu musaku od pšenice i suvih šljiva:
800 g krompira,
200 g pšenice,
80 g suvih šljiva,
20 g oraha,
4 kašike paradajz pirea,
pola kašike ruzmarina.
Podvarak sa suvim šljivama
Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:
1 kg kiselog kupusa ribanca,
200 g suvih šljiva,
2 glavice crvenog luka,
5 čenova belog luka,
2 dl suncokretovog ulja,
3 lista lovora,
so,
biber u zrnu po ukusu.