Podvarak sa suvim šljivama

Posni podvarak sa suvim šljivama

Advertisement

Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:

  • 1 kg kiselog kupusa ribanca,
  • 200 g suvih šljiva,
  • 2 glavice crvenog luka,
  • 5 čenova belog luka,
  • 2 dl suncokretovog ulja,
  • 3 lista lovora,
  • so,
  • biber u zrnu po ukusu.

Podvarak sa suvim šljivama se priprema na sledeći način:

  1. Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi, dok luk ne omekša.
  2. Zatim dodajte oprane cele suve šljive (bez koštica), listove lovora, biber u zrnu, pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje.
  3. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući.
  4. Podvarak sipajte u vatrostalnu posudu ili dublji pleh, nalijte oko 4 dl vode i pecite 60 minuta u rerni na 180 stepeni.
  5. Kao prilog servirajte pečeni ili pire krompir.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Podvarak sa suvim šljivama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 10 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares