- Advertisement -
Sastojci za podvarak sa suvim šljivama:
- 1 kg kiselog kupusa ribanca,
- 200 g suvih šljiva,
- 2 glavice crvenog luka,
- 5 čenova belog luka,
- 2 dl suncokretovog ulja,
- 3 lista lovora,
- so,
- biber u zrnu po ukusu.
Podvarak sa suvim šljivama se priprema na sledeći način:
- Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi, dok luk ne omekša.
- Zatim dodajte oprane cele suve šljive (bez koštica), listove lovora, biber u zrnu, pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje.
- Kupus ocedite, ukoliko je previše slan operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući.
- Podvarak sipajte u vatrostalnu posudu ili dublji pleh, nalijte oko 4 dl vode i pecite 60 minuta u rerni na 180 stepeni.
- Kao prilog servirajte pečeni ili pire krompir.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Podvarak sa suvim šljivama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -