Posne knedle sa šljivama se pripremaju na sledeći način:
Oljuštiti i skuvati krompir pa ga propasirati.
Brašno prepržiti na ulju i sastaviti sa krompirom da bi se lakše pasirao.
Napraviti knedle i u svakoj prstom izdubiti rupu za suvu šljivu.
Zatvoriti i spustiti u vrelu vodu nekoliko minuta da se kuva.
Zatim uvaljati u proprženu prezlu, složiti u činiju i posuti šećerom prema ukusu.
Šljiva potiče iz Azije, a poznata je bila još u starom veku. Iz starih zapisa saznajemo da je krasila viseće vrtove Vavilona. U stari se Rim dopremala iz Sirije, a Rimljani su je konzervirali sušenjem. Zapadna Evropa upoznala je šljivu zahvaljujući krstašima. Pročitajte više o šljivama…
Sastojci za posnu baklavu:
1/2 kg tankih kora za baklavu,
1/2 kg šećera,
sok od pola limuna,
400-500 gr mlevenih oraha,
200 gr suvog grožđa,
1/2 l ulja,
1 kesica crnog čaja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više