Posni egzotični rolat

Egzotični rolat

Advertisement

Sastojci za posni egzotični rolat:

  • 400 g ražanog brašna,
  • 200 g pšeničnog brašna,
  • 350 ml mlake mineralne vode,
  • 250 g suvih krušaka,
  • 125 g suvih šljiva,
  • 125 g suvih kajsija,
  • 125 g suvih smokvi,
  • 250 g badema i oraha,
  • 30 g kvasca,
  • 6 supenih kašika ruma,
  • 5 kašika meda,
  • kašika šećera,
  • prstohvat cimeta,
  • đumbira,
  • muskatnog oraščića,
  • soli,
  • šećer u prahu za posipanje.

Posni egzotični rolat se priprema na sledeći način:

  1. Kruške ostavite da prenoće u vodi, pa ih u toj istoj vodi sutradan kuvajte 30 minuta.
  2. Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom.
  3. Ostavite da odstoji 15 minuta.
  4. Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite.
  5. Neka odstoji na toplom mestu sat vremena.
  6. Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa suvim grožđem, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu.
  7. Na stolu posutom brašnom testo podelite na dva dela i napravite dva rolata.
  8. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta.
  9. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena.
  10. Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni egzotični rolat
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 10 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares