Posni voćni kolač sa tofu sirom

Posni voćni kolač sa tofu sirom

Advertisement

Sastojci za posni voćni kolač sa tofu sirom:

  • 400 g tofu sira,
  • 75 g smeđeg šećera,
  • pola kašičice ekstrakta vanile,
  • 125 g posnog margarina,
  • rendana limunova korica,
  • 40 g kukuruznog skroba (gustina),
  • 100 g smrznutog bobičastog voća.

Posni voćni kolač sa tofu sirom se priprema na sledeći način:

  1. Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi.
  2. U posudu za mućenje stavite komade tofu sira, dodajte smeđi šećer, rendanu limunovu koricu, kukuruzni skrob, margarin, ekstrakt vanile i mutite mikserom.
  3. Kada smesa postane ujednačeno kremasta sipajte u kalup (prečnika 20 centimetara) obložen masnim papirom i poravnajte lopaticom.
  4. Smrznuto bobičasto voće otopite, dobro ocedite, rasporedite po površini kolača i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta.
  5. Kolač ohladite, isecite na kriške i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni voćni kolač sa tofu sirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 17 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares