Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom

Bezglutenski kolač s makom i bananom

Advertisement

Sastojci za rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom:

  • 2 čaše (2,5dl) finog kukuruznog brašna,
  • 1 čaša heljdinog brašna,
  • 1 čaša žutog šećera,
  • 1 čaša mlevenog maka,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • ½ čaše ulja,
  • 3 čaše kisele vode,
  • 1 banana,
  • 1 kašičica mlevenog đumbira,
  • 1 kašičica mlevenog cimeta.

Rustik posni bezglutenski kolač s makom i bananom se priprema na sledeći način:

  1. Ubaciti sve “suve” sastojke, potom i “mokre” i sve mikserom izmešati dok se ne dobije smesa bez grudvica.
  2. Staviti u zagrejanu rernu na 180C°.
  3. Peći oko 20 minuta, odnosno dok ne zamiriše i kolač se ne odvoji od ivice.
  4. Servirati po izboru.
  5. Može da se odozgo doda neki džem ili prah šećer, ali mi smo krkali ovako rustik. Strava je i topao i hladan. Savršeno ide uz čaj od kamilice.

Recept poslao Željko Marinković

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Bezglutenski kolač s makom i bananom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 70 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares