- Advertisement -
Sastojci za posne pihtije:
- 200 g šargarepe,
- 200 g krompira,
- 200 g fileta oslića,
- 50 g posnog želatina u prahu,
- listovi peršuna,
- biber,
- timijan,
- so,
- 1,3 l vode.
Posne pihtije se pripremaju na sledeći način:
- Želatin rastopiti u 200-300 ml hladne vode.
- Prokuvati 1l vode, kojoj su dodati biber i timijan.
- Kada voda provri, dodati pripremljeni želatin i mutiti žicom da masa bude “vodena”.
- Šargarepu, krompir i ribu, prethodno skuvano, iseći na sitne kockice.
- U odgovarajući kalup poređati povrće i ribu, posoliti i posuti sitno seckanim peršunom.
- Preliti skuvanom masom i ostaviti da se stegne u pihtije.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne pihtije
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -