Posne pihtije

Posne pihtije

Advertisement

Sastojci za posne pihtije:

  • 200 g šargarepe,
  • 200 g krompira,
  • 200 g fileta oslića,
  • 50 g posnog želatina u prahu,
  • listovi peršuna,
  • biber,
  • timijan,
  • so,
  • 1,3 l vode.

Posne pihtije se pripremaju na sledeći način:

  1. Želatin  rastopiti u 200-300 ml hladne vode.
  2. Prokuvati 1l vode, kojoj su dodati biber i timijan.
  3. Kada voda provri, dodati pripremljeni želatin i mutiti žicom da masa bude “vodena”.
  4. Šargarepu, krompir i ribu, prethodno skuvano, iseći na sitne kockice.
  5. U odgovarajući kalup poređati povrće i ribu, posoliti i posuti sitno seckanim peršunom.
  6. Preliti skuvanom masom i ostaviti da se stegne u pihtije.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pihtije
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 34 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares