- Advertisement -
Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:
- 300 g očišćenog mladog graška,
- 400 g mlade šargarepe,
- veza peršuna,
- sveža ljuta papričica,
- 2 inćuna iz konzerve,
- pola limuna,
- kašika sirćeta,
- grančica-dve majorana,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber.
Posno predjelo od mladog povrća se priprema na sledeći način:
- Grašak kuvajte 10 minuta u ključaloj, slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
- U istoj ključaloj, slanoj vodi kuvajte 2-3 minuta mladu šargarepu, pa je ocedite.
- U većem tiganju zagrejte ulje, dodajte ljutu papričicu isečenu na kolutiće i oceđeno povrće i pržite 2-3 minuta na jakoj temperaturi.
- Dodajte usitnjene inćune, limunov sok i sirće.
- Posolite, pobiberite, pospite iseckanim peršunom, dodajte listiće majorana, promešajte i odmah servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posno predjelo od mladog povrća
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -