Posno predjelo od mladog povrća

35

Predjelo od mladog povrća

Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:

  • 300 g očišćenog mladog graška,
  • 400 g mlade šargarepe,
  • veza peršuna,
  • sveža ljuta papričica,
  • 2 inćuna iz konzerve,
  • pola limuna,
  • kašika sirćeta,
  • grančica-dve majorana,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • biber.

Posno predjelo od mladog povrća se priprema na sledeći način:

  1. Grašak kuvajte 10 minuta u ključaloj, slanoj vodi, ocedite i ostavite sa strane.
  2. U istoj ključaloj, slanoj vodi kuvajte 2-3 minuta mladu šargarepu, pa je ocedite.
  3. U većem tiganju zagrejte ulje, dodajte ljutu papričicu isečenu na kolutiće i oceđeno povrće i pržite 2-3 minuta na jakoj temperaturi.
  4. Dodajte usitnjene inćune, limunov sok i sirće.
  5. Posolite, pobiberite, pospite iseckanim peršunom, dodajte listiće majorana, promešajte i odmah servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posno predjelo od mladog povrća
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)