Pastrmka u povrću

Pastrmka u povrću

Advertisement

Sastojci za pastrmku u povrću:

  • 4 fileta pastrmke,
  • 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve,
  • 4 manja korena celera sa listovima,
  • 2 glavice luka,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 0,5 dl suvog belog vina,
  • vršna kašičica mariniranih kapara,
  • malo brašna,
  • sušenog origana,
  • so,
  • biber.

Pastrmka u povrću se priprema na sledeći način:

  1. U većem tiganju na vrelom ulju izdinstajte seckani luk, dodajte filete pastrmke koje ste prethodno uvaljali u brašno, ispržite ih s obe strane i ređajte na upijajući papir.
  2. Luk izvadite iz ulja, dodajte celer isečen na kolutiće i komade paradajza i kuvajte 5 minuta.
  3. Riblje filete vratite u tiganj, začinite origanom, posolite, pobiberite, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, poklopite i kuvajte još tri-četiri minuta.
  4. Sklonite poklopac, dodajte malo brašna da se sos zgusne, kapare i malo seckanih listića celera i odmah servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pastrmka u povrću
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares