- Advertisement -
Sastojci za pastrmku u povrću:
- 4 fileta pastrmke,
- 250 g oljuštenog paradajza iz konzerve,
- 4 manja korena celera sa listovima,
- 2 glavice luka,
- 4 kašike maslinovog ulja,
- 0,5 dl suvog belog vina,
- vršna kašičica mariniranih kapara,
- malo brašna,
- sušenog origana,
- so,
- biber.
Pastrmka u povrću se priprema na sledeći način:
- U većem tiganju na vrelom ulju izdinstajte seckani luk, dodajte filete pastrmke koje ste prethodno uvaljali u brašno, ispržite ih s obe strane i ređajte na upijajući papir.
- Luk izvadite iz ulja, dodajte celer isečen na kolutiće i komade paradajza i kuvajte 5 minuta.
- Riblje filete vratite u tiganj, začinite origanom, posolite, pobiberite, prelijte vinom, sačekajte da alkohol ispari, poklopite i kuvajte još tri-četiri minuta.
- Sklonite poklopac, dodajte malo brašna da se sos zgusne, kapare i malo seckanih listića celera i odmah servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Pastrmka u povrću
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -