Posna gibanica sa kiselim kupusom

Posna gibanica sa kiselim kupusom

Advertisement

Sastojci za posnu gibanicu sa kiselim kupusom:

  • 800 g kora za gibanicu,
  • 1 kg kiselog kupusa,
  • 1 šolja ulja,
  • 1 šolja kisele vode,
  • biber.

Posna gibanica sa kiselim kupusom se priprema na sledeći način:

  1. Probajte kupus, pa ako je previše slan ili kiseo, ostavite ga u vrućoj vodi da stoji kraće vreme.
  2. Kupus razdvojte na listove, odstranite zadebljanja, pa tek onda seckajte na rezanca.
  3. Dinstajte isečeni kupus na delu ulja dolivajući povremeno malu količinu vode sve dok ne omekša.
  4. Pobiberite.
  5. Uključite pećnicu na 220 stepeni i podmažite pleh.
  6. Stavite prvu koru na dno pleha. Poprskajte je uljem. Ona ne treba da ima nadev.
  7. Sada uzimajte koru po koru, poprskajte ih uljem i ređajte kiseli kupus ravnomerno.
  8. Kad složite gibanicu, pokrijte je poslednjom, praznom korom i izbušite viljuškom.
  9. Pomešajte kiselu vodu sa uljem i prelijte gibanicu.
  10. Stavite je u zagrejanu pećnicu i pecite desetak minuta na 220 stepeni, a potom smanjite na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta.
  11. Pečenu gibanicu poprskajte vodom, dobro pokrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.
  12. Kada se ohladi secite gibanicu na veće kocke i servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna gibanica sa kiselim kupusom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 11 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares