- Advertisement -
Sastojci za posnu gibanicu sa kiselim kupusom:
- 800 g kora za gibanicu,
- 1 kg kiselog kupusa,
- 1 šolja ulja,
- 1 šolja kisele vode,
- biber.
Posna gibanica sa kiselim kupusom se priprema na sledeći način:
- Probajte kupus, pa ako je previše slan ili kiseo, ostavite ga u vrućoj vodi da stoji kraće vreme.
- Kupus razdvojte na listove, odstranite zadebljanja, pa tek onda seckajte na rezanca.
- Dinstajte isečeni kupus na delu ulja dolivajući povremeno malu količinu vode sve dok ne omekša.
- Pobiberite.
- Uključite pećnicu na 220 stepeni i podmažite pleh.
- Stavite prvu koru na dno pleha. Poprskajte je uljem. Ona ne treba da ima nadev.
- Sada uzimajte koru po koru, poprskajte ih uljem i ređajte kiseli kupus ravnomerno.
- Kad složite gibanicu, pokrijte je poslednjom, praznom korom i izbušite viljuškom.
- Pomešajte kiselu vodu sa uljem i prelijte gibanicu.
- Stavite je u zagrejanu pećnicu i pecite desetak minuta na 220 stepeni, a potom smanjite na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta.
- Pečenu gibanicu poprskajte vodom, dobro pokrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.
- Kada se ohladi secite gibanicu na veće kocke i servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna gibanica sa kiselim kupusom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -