Sastojak: kiseli kupus
Posna kukuruzna pita sa kupusom
Sastojci za posnu kukuruznu pitu sa kupusom:1 glavica kiselog kupusa,6 punih čaša (od 200ml)projinog brašna,1 kašičica soli,1 kašičica aleve paprike,1 prašak za pecivo,100ml ulja,kisela voda po potrebi.
Posne sarme sa pečurkama
Sastojci za posne sarme sa pečurkama:1 šolja pirinča,2 šolje vode,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk, sitno iseckan,2 čena belog luka,2 šolje sitno šampinjona ili drugih pečuraka,1/2 šolje pasiranog paradajza,1 kašičica sušenog origana,so i biber po ukusu,1 glavica kiselog kupusa (ili kisela zelena paprika).
Posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem
Sastojci za posni zaljućeni kiseli kupus sa pirinčem:1.5kg kiselog kupusa,1 šolja pirinča,1 šolja ulja,1 kašičica bibera,3 kašičice aleve paprike,1 kašičica ljute aleve paprike,tucana ljuta paprika.
Posno jelo od pasulja i kiselog kupusa
Sastojci za posno jelo od pasulja i kiselog kupusa:
500 g belog pasulja,
3 glavice crnog luka,
12 kašika ulja,
2 manje glavice kiselog kupusa,
aleva paprika,
so,
biber.
Čorba od kiselog kupusa sa pečurkama na vodi
Sastojci za kiseli kupus sa pečurkama:
500 g kiselog kupusa,
100 g svežih pečurki,
2 glavice crnog luka,
2 krompira,
1 šargarepa,
1 koren peršuna,
3 lovorova lista,
1 glavica belog luka,
2 kašike suve koprive,
6 zrna bibera,
3 suve paprike.
Kiseli kupus sa pirinčem
Sastojci za kiseli kupus sa pirinčem:
1 kg kiselog kupusa,
šolja pirinča,
ulje,
so,
biber.
Jota
Sastojci za jotu:
100 g pasulja,
250 g kiselog kupusa,
250 g krompira,
100 g paradajz pirea,
glavica crnog luka,
50 g brašna,
50 g belog luka,
ulje,
so,
crni biber.
Posne sarme
Sastojci za posne sarme:
100 g praziluka ili crnog luka,
2-3 kašike ulja,
80 g integralnog pirinča (može i običan),
40 g mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih),
20 g sojinih pahuljica,
1/2 kašičice bibera,
1/2 kašičice mlevene začinske paprike - može ljuta,
1/2 kašičice mlevenog sušenog povrća,
po ukusu soli za sarmu,
10 većih listova kiselog kupusa (ili 20 malih),
2-3 lovorova lista,
2-3 male crvene ljute papričice,
po ukusu mlevene začinske paprike - može ljuta,
0,5 dl ulja,
još 2 lista kiselog kupusa za podlogu i pokrivanje sarme,
po potrebi vode.
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Posni podvarak
Sastojci za posni podvarak:
glavica kiselog kupusa,
2 glavice crnog luka,
lovorov list,
1/2 kašike aleve paprike,
2 kašike ulja,
biber u zrnu.