Posna grbava pita

Grbava pita

Advertisement

Sastojci za posnu grbavu pitu:

Za testo:

  • 500-600 g brašna,
  • 2 kašike ulja,
  • pola kvasca,
  • 200 ml vode,
  • 100 g seckanih oraha.

Za fil:

  • 3–4 glavice crnog luka,
  • 150 g seckanih oraha,
  • biber,
  • ljuta tucana paprika,
  • so po potrebi.

Posna grbava pita se priprema na sledeći način:

  1. Za nadev izdinstajte luk na ulju s malo soli.
  2. Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom.
  3. Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta.
  4. Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta.
  5. Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva.
  6. Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, tepokrijte pitu trećom korom.
  7. Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna grbava pita
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 4 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares