- Advertisement -
Sastojci za slanu posnu pitu od bundeve i krompira:
- oko 500g bundeve,
- 3-4 veća krompira,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- muskatni oraščić (po želji),
- so,
- biber,
- ulje.
Slana posna pita od bundeve i krompira se priprema na sledeći način:
- Crni i beli luk sintno naseckati ili izmiksati u blenderu, a potom udinstati na malo ulja.
- Bundevu i krompir oljuštiti, narendati na krupno, a zatim dodati u šerpu i dinstati sa lukom podlivajući malo vode, tek toliko da ne zagori.
- Posoliti i pobiberiti po ukusu (ko voli može da doda malo muskatnog oraščića), pa dinstati 10-15 minuta.
- Šerpu sklonite sa šporeta da se udinstana smeša prohladi.
- U međuvremenu pripremiti tanke kore za gibanicu.
- Uzimati po dve kore, poprskati ih ili silikonskom četkicom premazati malo uljem, pa filovati dinstanom mešavinom bundeve i krompira.
- Tako filovane kore zaviti u pitu i ređati u tepsiju, koju ste prethodno premazali.
- Postupak ponavljati dokle god ima fila i kora.
- Svaku zarolanu slanu pitu od bundeve i krompira premazati og gore uljem, pa tepsiju staviti u rernu da se pite peku.
- Rernu zagrejati na 180-200 °C.
- Slanu pitu od bundeve i krompira pecite 15-20 min, u zavisnosti od jačine vaše rerne.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Slana posna pita od bundeve i krompira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -