Posna pita sa prazilukom

Pita sa prazilukom

Advertisement

Sastojci za posnu pitu sa prazilukom:

  • 750 g kora za gibanicu,
  • 5 strukova praziluka srednje veličine,
  • šolja pirinča,
  • šolja ulja,
  • šolja kisele vode,
  • bio začin,
  • biber,
  • so.

Posna pita sa prazilukom se priprema na sledeći način:

  1. Praziluk očistiti i iseckati sitno.
  2. Propržiti na ulju, malo posoliti i dodati bio začin.
  3. Skuvati pirinač, preliti hladnom vodom i ocediti, a zatim dodati praziluk.
  4. Pobiberiti i dobro promešati.
  5. Svaku koru prvo poprskati kiselom vodom, a zatim premazati pripremljenim nadevom po celoj površini.
  6. Ako se ne potroši predviđena količina ulja, onda se ostatkom poprskaju kore.
  7. Kore ređati u pleh tako da budu više zgužvane nego ravne.
  8. Poslednju koru ne filovati, nego samo poprskati mešavinom ulja i kisele vode.
  9. Pitu staviti u zagrejanu pećnicu i peći na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.

Recept nam je poslala Gordana

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa prazilukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 16 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares