- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa prazilukom:
- 750 g kora za gibanicu,
- 5 strukova praziluka srednje veličine,
- šolja pirinča,
- šolja ulja,
- šolja kisele vode,
- bio začin,
- biber,
- so.
Posna pita sa prazilukom se priprema na sledeći način:
- Praziluk očistiti i iseckati sitno.
- Propržiti na ulju, malo posoliti i dodati bio začin.
- Skuvati pirinač, preliti hladnom vodom i ocediti, a zatim dodati praziluk.
- Pobiberiti i dobro promešati.
- Svaku koru prvo poprskati kiselom vodom, a zatim premazati pripremljenim nadevom po celoj površini.
- Ako se ne potroši predviđena količina ulja, onda se ostatkom poprskaju kore.
- Kore ređati u pleh tako da budu više zgužvane nego ravne.
- Poslednju koru ne filovati, nego samo poprskati mešavinom ulja i kisele vode.
- Pitu staviti u zagrejanu pećnicu i peći na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.
Recept nam je poslala Gordana
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna pita sa prazilukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -