Posne punjene kisele paprike se pripremaju na sledeći način:
Strukove praziluka očistite i iseckajte, pa prodinstajte na vodi.
Dodajte pirinač, so i ljutu papriku, pa promešajte.
Paprike iz turšije ocedite, do pola napunite pripremljenom mešavinom, zatvorite šeširićima šampinjona, poređajte u šerpu, prelijte vodom i kuvajte do vrenja.
Kada voda proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta.
Isključite ringlu, paprike ostavite da malo odstoje, ponovo uključite ringlu i na sasvim slaboj temperaturi kuvajte dok pirinač ne omekša, a paprike ostanu bez tečnosti.
Sastojci za posne pljeskavice od krompira:
1/2 kg krompira,
5 kašika brašna,
100 g komadića od soje,
dve kašike paradajz pirea,
prezle,
ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više