Posne punjene kisele paprike se pripremaju na sledeći način:
Strukove praziluka očistite i iseckajte, pa prodinstajte na vodi.
Dodajte pirinač, so i ljutu papriku, pa promešajte.
Paprike iz turšije ocedite, do pola napunite pripremljenom mešavinom, zatvorite šeširićima šampinjona, poređajte u šerpu, prelijte vodom i kuvajte do vrenja.
Kada voda proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta.
Isključite ringlu, paprike ostavite da malo odstoje, ponovo uključite ringlu i na sasvim slaboj temperaturi kuvajte dok pirinač ne omekša, a paprike ostanu bez tečnosti.
Sastojci za posne krofne sa čokoladom:
1 kg brašna,
3 dl vode,
2 dl sojinog ili palminog mleka,
1 kvasac,
1 kašičica soli,
5 kašika šećera,
1 dl ulja,
rendana kora od limuna,
150 g posne čokolade za punjenje,
prah šećer za posipanje.
Za prženje:
500 g palmine masti,
200 g ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više