- Advertisement -
Sastojci za posne punjene kisele paprike:
- 15 paprika iz turšije,
- 15 većih šampinjona,
- 8 strukova praziluka,
- 250 g pirinča,
- kašičica ljute tucane paprike i so.
Posne punjene kisele paprike se pripremaju na sledeći način:
- Strukove praziluka očistite i iseckajte, pa prodinstajte na vodi.
- Dodajte pirinač, so i ljutu papriku, pa promešajte.
- Paprike iz turšije ocedite, do pola napunite pripremljenom mešavinom, zatvorite šeširićima šampinjona, poređajte u šerpu, prelijte vodom i kuvajte do vrenja.
- Kada voda proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta.
- Isključite ringlu, paprike ostavite da malo odstoje, ponovo uključite ringlu i na sasvim slaboj temperaturi kuvajte dok pirinač ne omekša, a paprike ostanu bez tečnosti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 15 Review(s)
Posne punjene kisele paprike
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -