Posne punjene kisele paprike

1825
- Advertisement -

Punjene kisele paprike

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne punjene kisele paprike:

  • 15 paprika iz turšije,
  • 15 većih šampinjona,
  • 8 strukova praziluka,
  • 250 g pirinča,
  • kašičica ljute tucane paprike i so.

Posne punjene kisele paprike se pripremaju na sledeći način:

  1. Strukove praziluka očistite i iseckajte, pa prodinstajte na vodi.
  2. Dodajte pirinač, so i ljutu papriku, pa promešajte.
  3. Paprike iz turšije ocedite, do pola napunite pripremljenom mešavinom, zatvorite šeširićima šampinjona, poređajte u šerpu, prelijte vodom i kuvajte do vrenja.
  4. Kada voda proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim sasvim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta.
  5. Isključite ringlu, paprike ostavite da malo odstoje, ponovo uključite ringlu i na sasvim slaboj temperaturi kuvajte dok pirinač ne omekša, a paprike ostanu bez tečnosti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene kisele paprike
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)
- Advertisement -