- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od cvekle i krompira:
- 2 cvekle,
- 1 manja glavica karfiola,
- 2 krompira,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šargarepa,
- 4 šolje povrćnog bujona,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun, sitno iseckan (za posipanje, opcionalno).
Posna supa od cvekle i krompira se pripema na sledeći način:
- U velikoj šerpi, zagrejte malo vode na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok luk ne postane staklast.
- Dodajte isečenu cveklu, karfiol, krompir i šargarepu u šerpu. Nastavite da dinstate povrće nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
- Polako sipajte povrćni bujon preko povrća u šerpi. Povećajte temperaturu i pustite da supa provri.
- Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka oko 20-25 minuta, ili dok sva povrća ne postanu mekana.
- Sklonite šerpu sa vatre i ostavite supu da se malo prohladi.
- Koristite blender ili štapni mikser da izmiksate supu dok ne postane glatka.
- Vratite supu na šporet i zagrejte je još nekoliko minuta. Po potrebi dodajte so i biber po ukusu.
- Poslužite toplu, posipanu iseckanim svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna supa od cvekle i krompira
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -