Posna supa od cvekle i krompira

639
- Advertisement -

Posna supa od cvekle i krompira

Advertisements

Sastojci za posnu supu od cvekle i krompira:

  • 2 cvekle,
  • 1 manja glavica karfiola,
  • 2 krompira,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 4 šolje povrćnog bujona,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun, sitno iseckan (za posipanje, opcionalno).

Posna supa od cvekle i krompira se pripema na sledeći način:

  1. U velikoj šerpi, zagrejte malo vode na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok luk ne postane staklast.
  2. Dodajte isečenu cveklu, karfiol, krompir i šargarepu u šerpu. Nastavite da dinstate povrće nekoliko minuta uz povremeno mešanje.
  3. Polako sipajte povrćni bujon preko povrća u šerpi. Povećajte temperaturu i pustite da supa provri.
  4. Smanjite temperaturu i pustite da supa krčka oko 20-25 minuta, ili dok sva povrća ne postanu mekana.
  5. Sklonite šerpu sa vatre i ostavite supu da se malo prohladi.
  6. Koristite blender ili štapni mikser da izmiksate supu dok ne postane glatka.
  7. Vratite supu na šporet i zagrejte je još nekoliko minuta. Po potrebi dodajte so i biber po ukusu.
  8. Poslužite toplu, posipanu iseckanim svežim peršunom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od cvekle i krompira
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -