Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Ako volite kinesku hranu ovo je originalni recept iz čuvenog kineskog restorana. Može se pripremiti i sa bukovačama. Nije skupo, ukusno je, čak i ko ne posti ješće ga sigurno.
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem se pripremaju na sledeći način:
Sojine odreske obariti u slanoj vodi 15 minuta. Posle procediti i ostaviti da se malo ohlade. Zatim, iseckati na kockice i marinitati sa 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 3 kašike soja sosa, 1 kašikica vegete, malo bibera. Promešati i ostaviti u frižideru 4 sata. Može i celu noć.
Povrće iseckati uzdužno, na prutiće. U zagrejanom tiganju peći prvo sojine odreske 10 minuta, mešati dok ne potamne.
Izvaditi i staviti naseckano povrće. Peći 20 minuta da bude sa svih strana pečeno. Znaćete kad povrće se lako savija pogotovo šargarepa i paprika.
Dodati kikiriki.
U većoj čaši u 2 dl mlake vode dodati 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 1 kašikica vegete, dobro promešati. Preliti u tiganj sa povrćem.
Od 3 do 5 minuta sve to dinstati i staviti na poslužavnik sa sojinim odrescima.
Pirinač obariti. Kupus salata iseckati staviti klasičan dresing i posuti sa malo susama.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Sastojci za posno predjelo od mladog povrća:
300 g očišćenog mladog graška,
400 g mlade šargarepe,
veza peršuna,
sveža ljuta papričica,
2 inćuna iz konzerve,
pola limuna,
kašika sirćeta,
grančica-dve majorana,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više