- Advertisement -

Sastojci za posne odreske soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem:
- 100 g sojinih odrezaka,
- 1 šargarepa,
- 1 paprika,
- pola glavice kupusa manjeg ili 300 g
- 50 g kikirikija,
- 200 g pirinča,
- biljni začini,
- gustin,
- soja sos,
- djumbir,
- vegeta,
- biber.

Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem se pripremaju na sledeći način:
- Sojine odreske obariti u slanoj vodi 15 minuta. Posle procediti i ostaviti da se malo ohlade. Zatim, iseckati na kockice i marinitati sa 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 3 kašike soja sosa, 1 kašikica vegete, malo bibera. Promešati i ostaviti u frižideru 4 sata. Može i celu noć.
- Povrće iseckati uzdužno, na prutiće. U zagrejanom tiganju peći prvo sojine odreske 10 minuta, mešati dok ne potamne.
- Izvaditi i staviti naseckano povrće. Peći 20 minuta da bude sa svih strana pečeno. Znaćete kad povrće se lako savija pogotovo šargarepa i paprika.
- Dodati kikiriki.
- U većoj čaši u 2 dl mlake vode dodati 2 kašike gustina, 2 kašikice djumbira, 1 kašikica vegete, dobro promešati. Preliti u tiganj sa povrćem.
- Od 3 do 5 minuta sve to dinstati i staviti na poslužavnik sa sojinim odrescima.
- Pirinač obariti. Kupus salata iseckati staviti klasičan dresing i posuti sa malo susama.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni odresci soje sa kikirikijem, povrćem i pirinčem
Autor:
Đorđe Sanja Firanji
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -