Posni medenjaci

Posni medenjaci

Advertisement

Sastojci za posne medenjake:

  • 400 g brašna,
  • 100 g šećera,
  • 150 g rastopljenog meda,
  • malo cimeta,
  • kora od limuna,
  • prašak za pecivo,
  • badem ili orasi.

Posni medenjaci se pripremaju na sledeći način:

  1. Staviti u brašno oko 100 gr šećera, rastopljen med, malo cimeta, nastruganu koru od limuna i prašak za pecivo pa sve dobro zamesiti (treba ga dugo mesiti), a onda ostaviti jedan sat da miruje.
  2. Razvući testo i kalupom vaditi medenjake, prstom bušiti sredinu i u nju stavljati badem ili jezgro oraha.
  3. Medenjaci se potom poslažu u pleh i peku u umereno zagrejanoj rerni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni medenjaci
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 21 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares