Posna slana pita sa orasima se priprema na sledeći način:
Potopiti kvasac u malo mlake vode, dodati šećer, malo brašna i so.
Ostaviti da uveća volumen na toplom mestu.
Brašno sipati u posudu za mešanje, u sredinu staviti nadošli kvasac, uliti malo ulja, mlake vode i umesiti glatko testo.
Energično mesiti dok se u testu ne pojave mehurići, zatim staviti na pobrašnjenu radnu površinu i mesiti uz dodavanje nekoliko kašika brašna.
Dobro umešeno testo podeliti na 4 dela, oblikovati kugle, prekriti platnenom salvetom i ostaviti da uvećaju volumen.
Nadošlo testo, na pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti u pravougaoni oblik, debljine do 1/2 cm, jednu polovinu posuti malo posoljenom mešavinom mlevenih i seckanih oraha, a drugom polovinom sve preklopiti.
Spojiti ivice i lagano, navlaženim prstima pritisnuti, da nadev ne izlazi.
Pažljivo preneti pripremljeno testo u uljem namazan okrugli kalup za pečenje.
Složiti testo u oblik puža u centru kalupa.
Ponoviti postupak sa preostalim materijalom, svaki deo obmotavati oko već postavljenog testa u centru.
Površinu sva 4 dela namazati uljem i ostaviti na toplom mestu da uvećaju volumen.
Peći u zagrejanoj rerni na 210 stepeni dok površina pite ne dobije zlatnorumenu boju.
Nakratko izvaditi i preliti sa 2 dl ključale, malo posoljene vode.
Posuti mešavinom mlevenih i sitno naseckanih oraha.
Vratiti u rernu na par minuta, dok tečnost ne ispari i kora ne omekša.
Izvaditi iz rerne, prekriti platnenom salvetom i ostaviti da se prohladi.
Sastojci za ribu sa pireom od graška:800g fileta bele ribe,1 kašika slačice,morska so,biber,maslinovo ulje,Za pire:500g graška.3 kašike margarina,1 glavica luka,1 čen belog luka,1 kocka za supu,morska so,biber,mirođija.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više