Kačamak na vodi

Kačamak

Advertisement

Sastojci za posni kačamak na vodi:

  • 300 gr belog ili žutog kukuruznog brašna,
  • 1/2 litre vode,
  • so.

Posni kačamak na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Vodu posoliti i pustiti da provri.
  2. Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
  3. Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
  4. Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Kačamak na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 13 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares