Naslovna Sastojci Suvi kvasac

Sastojak: suvi kvasac

Posna pica sa tofu sirom

Posna pica sa tofu sirom

Sastojci za posnu picu sa tofu sirom:Za testo:2 šolje brašna,1 kesica suvog kvasca,1 kašičica šećera,1/2 kašičice soli,2/3 šolje tople vode,2 kašike maslinovog ulja.Za tofu sir:1/2 bloka (oko 200g) posnog tofua, izmrvljenog,2 kašike limunovog soka,1 kašika maslinovog ulja,1/2 kašičice sušenog origana,so i biber po ukusu.Za premaz i nadev:1/2 šolje posne paradajz paste,1/2 kašičice sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber po ukusu,povrće po izboru (npr. paradajz, paprika, crni luk, masline).
Hleb sa koprivom

Hleb sa koprivom

Sastojci za hleb sa koprivom: 400g belog pšeničnog brašna, 100g pšeničnog integralnog brašna, 1 puna kašičica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1dl maslinovog ulja, 25g mlevenog lana, 25g susama, 50g sveže koprive, 1 kašičica soli, oko 2,5dl mlake vode.
Posni raženi prutići

Posni raženi prutići

Sastojci za posne ražene prutiće:200g belog brašna,100g raženog brašna,2 kašike meda,1 kašičica soli,1 kesica suvog kvasca,2dl vode.Za posipanje:1 kašika susama,1 kašika lana,1 kašika semenki suncokreta,1 kašika ječmenih pahuljica,0,7dl vode,2 kašike ulja.
Posna tuna štrudla

Posna tuna štrudla

Sastojci za posnu tuna štrudlu:250ml tople vode,1 kašika šećera u kristalu,1 kesica suvog kvasca,1 kesica praška za pecivo,2 kašičice pune soli,550g belog brašna,1.5dl ulja.Za punjenje:2 konzerve tunjevine,1 ceo praziluk,2 ravne kašike slanog začina.Za preliv:3 kašike posnog majoneza,100g susama sirovog.
Mediteranska fokača

Mediteranska fokača

Sastojci za Mediteransku fokaču: 800g brašna, 10g suvog kvasca, 15g sitne morske soli, 500ml mlake vode, 10g šećera, 75ml maslinovog ulja. Nadev: mini paradajz, masline, sveži bosiljak, sveži ruzmarin, sveži origano, krupna morska so, biber.
Posne pekarske kifle

Posne pekarske kifle

Sastojci za posne pekarske kifle: 1200g brašna, 1 kesica suvog kvasca (7g), 600ml kisele vode, 100ml obične vode, 3 kašike ulja, 100g posnog margarina, 1 kašika šećera, 1 kašika soli,  ulje za premazivanje kiflica.
Zvezda pogača sa bundevom

Zvezda pogača sa bundevom

Sastojci za zvezda pogaču sa bundevom: 600g brašna (belo pšenično, meko, tip 400), 9g suvog kvasca, 100g šećera, prstohvat soli, 200g pirea pečene ili kuvane bundeve, 100ml ulja, 150-200ml mlake vode (u zavisnosti od vlažnosti bundeve), posni krem od lešnika.
Posni kolač sa makom i mlevenim orasima

Posni kolač sa makom i mlevenim orasima

Sastojci za posni kolač sa makom i mlevenim orasima: Za kore: 2,5 dl gazirane vode, 2 kašike šećera, 2,5 dl ulja, 1 kašika suvog kvasca, 600 g brašna. Za fil sa makom: 250 g mlevenog maka, 125 g šećera u prahu, 150 g džema od šljiva. Za fil od oraha: 250 g mlevenih oraha, 125 g šećera u prahu, 150 g džema od kajsija. Za premaz: džem od kajsija, mleveni orasi.
Posna štrudla sa džemom na vodi

Posna štrudla sa džemom na vodi

Sastojci za posnu štrudlu sa džemom na vodi: 430 do 450 g brašna, 300 ml tople vode, kesica suvog kvasca, prstohvat šećera, kesica vanil šećera, džem.
Domaće posne krofne recept

Domaće posne krofne

Sastojci za domaće posne krofne: 450 g brašna, 50 ml ulja, 150 ml mlake vode, 100 ml kisele vode, kesica suvog kvasca, 2 kesice vanilin šećera, kašika kristal šećera, ulje za pršenje, prah šećer za posipanje
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -