Posni trokutići sa šampinjonima se pripremaju na sledeći način:
Šampinjone iseći na listiće, prodinstati ih na ulju, posoliti, pobiberiti po ukusu, ostaviti na stranu da se ohlade.
Kada bude mlako dodati izrendan biljni sir (od soje recimo).
Razmotati kore pa uzimati jednu po jednu i sa četkicom premazati celu koru sa mešavinom vode i ulja.
Nakon toga presaviti na pola i opet premazati i još jednom presaviti na četvrtinu, tako da se dobije traka.
Na jednom kraju staviti kašiku fila i saviti na trougao i celom dužinom kore savijati u trougao (sama će vas kora voditi), cilj je da se fil ne vidi i ne iscuri.
Slagati trokute u podmazanu tepsiju, peći ih na 250 stepeni do zlatno smeđe boje.
Kad je pečeno poprskati sa malo vode i služiti uz čaj za vreme posta.
Sastojci za posne štanglice od lešnika:
250 g šećera,
100 g suvog grožđa,
sok od pola limuna,
čokolada,
250 g mlevenih lešnika,
100 g smokvi,
250 g južnog voća (ananas, banana, urma...).
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više