- Advertisement -
Sastojci za posne trokutiće sa šampinjonima:
- jedno pakovanje kora za pitu (oko 450-500g),
- 200 g šampinjona,
- 100 g biljnog sira,
- 2 kašike ulja,
- so,
- biber po ukusu,
- malo ulja pomešano sa vodom za premazivanje kora.
Posni trokutići sa šampinjonima se pripremaju na sledeći način:
- Šampinjone iseći na listiće, prodinstati ih na ulju, posoliti, pobiberiti po ukusu, ostaviti na stranu da se ohlade.
- Kada bude mlako dodati izrendan biljni sir (od soje recimo).
- Razmotati kore pa uzimati jednu po jednu i sa četkicom premazati celu koru sa mešavinom vode i ulja.
- Nakon toga presaviti na pola i opet premazati i još jednom presaviti na četvrtinu, tako da se dobije traka.
- Na jednom kraju staviti kašiku fila i saviti na trougao i celom dužinom kore savijati u trougao (sama će vas kora voditi), cilj je da se fil ne vidi i ne iscuri.
- Slagati trokute u podmazanu tepsiju, peći ih na 250 stepeni do zlatno smeđe boje.
- Kad je pečeno poprskati sa malo vode i služiti uz čaj za vreme posta.
Recept poslala Dijana Pejaković. Pošaljite i vi recept za pripremu posnih jela.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 16 Review(s)
Posni trokutići sa šampinjonima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -