- Advertisement -
Sastojci za posnu slanu štrudlu:
Za testo:
- pola kockice kvasca,
- na vrh noža praška za pecivo,
- kašičica šećera,
- 200 ml mineralne vode,
- 50 ml maslinovog ulja,
- kašičica soli,
- oko 500 g brašna.
Za nadev:
- 400 g šampinjona,
- 150 g posnog kačkavalja,
- 1 kašika posnog margarina za mazanje,
- 50 g posnog majoneza.
Posna slana štrudla se priprema na sledeći način:
- Pomešati kvasac, prašak za pecivo, šećer, vodu i ulje da se aktivira.
- Dodati so i postepeno dodavati brašno da se umesi fino, glatko testo. Ostavite malo da naraste.
- Posebno izdinstajte šampinjone. Kada tečnost ispari dodajte so i biber. Ostaviti da se ohladi.
- Rastanjite testo, premažite margarinom, rasporedite pečurke i preko narendajte posni kačkavalj.
- Pažljivo urolajte veknicu i stavite u kalup obložen pek-papirom. Ostavite kratko da naraste pa premažite posnim majonezom.
- Pecite na 200°C oko 35min.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna slana štrudla
Autor:
Zorica Djordjevic Ex Djokic
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -