Posna slana štrudla

Uz malo mašte,iskreira se i slana štrudla. Ne iziskuje puno vremena, a toliko je divnaaaaa 👌🥰 Fino, čarobno dobro poznato testo za posna peciva i nadev po vašem izboru. Ja koristila samo 🍄 (šampinjone) i posni 🧀 (kačkavalj), vi možete po želji... ajvar, blitva, spanać, tunjevina, pečena paprika, praziluk.... Divna je za predjelo, doručak, večeru.... Mera je za jednu veknicu.

4805
- Advertisement -

Posna slana štrudla

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu slanu štrudlu:

Za testo:
  • pola kockice kvasca,
  • na vrh noža praška za pecivo,
  • kašičica šećera,
  • 200 ml mineralne vode,
  • 50 ml maslinovog ulja,
  • kašičica soli,
  • oko 500 g brašna.
Za nadev:
  • 400 g šampinjona,
  • 150 g posnog kačkavalja,
  • 1 kašika posnog margarina za mazanje,
  • 50 g posnog majoneza.

Posna slana štrudla recept

Posna slana štrudla se priprema na sledeći način:

  1. Pomešati kvasac, prašak za pecivo, šećer, vodu i ulje da se aktivira.
  2. Dodati so i postepeno dodavati brašno da se umesi fino, glatko testo. Ostavite malo da naraste.
  3. Posebno izdinstajte šampinjone. Kada tečnost ispari dodajte so i biber. Ostaviti da se ohladi.
  4. Rastanjite testo, premažite margarinom, rasporedite pečurke i preko narendajte posni kačkavalj.
  5. Pažljivo urolajte veknicu i stavite u kalup obložen pek-papirom. Ostavite kratko da naraste pa premažite posnim majonezom.
  6. Pecite na 200°C oko 35min.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna slana štrudla
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -