Posna slana pita od tikvica

10168
- Advertisement -

Posna slana pita od tikvica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu slanu pitu od tikvica:

  • 300g kora sa speltom ili nekih drugih,
  • 1,2kg oljuštenih tikvica,
  • 100ml ulja,
  • peruške od 2 veze mladog luka, ili jedan crni luk,
  • so,
  • biber.

Posna slana pita od tikvica se priprema na sledeći način:

  1. Očistiti i izrendati tikvice, posoliti malo i ostaviti da odstoje dok se luk izdinsta.
  2. Luk iseckati , pa staviti da se dinsta na malo vode i pola količine ulja.
  3. Kad sva voda ispari, još malo prokrčkati luk na ulju, pa skloniti sa vatre.
  4. Uključiti rernu na 200 stepeni.
  5. Ocediti tikvice rukama, vodu ne bacati.
  6. Dodati oceđene tikvice u dinstani luk i pobiberiti.
  7. Vodu od tikvica umešati u ostatak ulja.
  8. Jednu koru premazati mešavinom vode i ulja, pa na nju staviti drugu koru.
  9. Dve trećine druge kore posuti mešavinom tikvica i luka.
  10. Uviti pitu od dela gde je fil, nenafilovan deo kore premazati uljem i sokom od tikvica, kao i pitu od gore, Iseći na parčiće i staviti da se peče.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna slana pita od tikvica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 9 Review(s)
- Advertisement -