Sastojci za posnu slanu pitu od tikvica:
- 300g kora sa speltom ili nekih drugih,
- 1,2kg oljuštenih tikvica,
- 100ml ulja,
- peruške od 2 veze mladog luka, ili jedan crni luk,
- so,
- biber.
Posna slana pita od tikvica se priprema na sledeći način:
- Očistiti i izrendati tikvice, posoliti malo i ostaviti da odstoje dok se luk izdinsta.
- Luk iseckati , pa staviti da se dinsta na malo vode i pola količine ulja.
- Kad sva voda ispari, još malo prokrčkati luk na ulju, pa skloniti sa vatre.
- Uključiti rernu na 200 stepeni.
- Ocediti tikvice rukama, vodu ne bacati.
- Dodati oceđene tikvice u dinstani luk i pobiberiti.
- Vodu od tikvica umešati u ostatak ulja.
- Jednu koru premazati mešavinom vode i ulja, pa na nju staviti drugu koru.
- Dve trećine druge kore posuti mešavinom tikvica i luka.
- Uviti pitu od dela gde je fil, nenafilovan deo kore premazati uljem i sokom od tikvica, kao i pitu od gore, Iseći na parčiće i staviti da se peče.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna slana pita od tikvica
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
























