- Advertisement -
Sastojci za prazničnu posnu tortu:
- 250 g šećera,
- 500 g brašna,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 vanilin šećer,
- šoljica kakaoa,
- strugana kora od limuna,
- 250 g šećera u prahu,
- 500 g oraha,
- 2 kašike ulja,
- 1 strugani muskantni oraščić,
- sok od 1/2 limuna.
Praznična posna torta se priprema na sledeći način:
- U šerpu staviti šećer da se karamelizuje.
- Zatim ga skloniti sa vatre i uliti 1/2 litre hladne vode i mešati dok se šećer sasvim ne rastopi.
- U ohlađenu masu dodati šećer u prahu, brašno, samlevene orahe, sodu bikarbonu i ulje i dobro izmešati.
- Potom dodati vanilin šećer, struganu koru od limuna, strugani muskantni oraščić, kakao i sok od pola limuna.
- Kalup namazati uljem i posuti brašnom.
- Smesu sipati u kalup i peći na jakoj vatri.
- Pečenu tortu izručiti na tanjir, iseći na komade i služiti.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Praznična posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -