Praznična posna torta

Praznična posna torta

Advertisement

Sastojci za prazničnu posnu tortu:

  • 250 g šećera,
  • 500 g brašna,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 vanilin šećer,
  • šoljica kakaoa,
  • strugana kora od limuna,
  • 250 g šećera u prahu,
  • 500 g oraha,
  • 2 kašike ulja,
  • 1 strugani muskantni oraščić,
  • sok od 1/2 limuna.

Praznična posna torta se priprema na sledeći način:

  1. U šerpu staviti šećer da se karamelizuje.
  2. Zatim ga skloniti sa vatre i uliti 1/2 litre hladne vode i mešati dok se šećer sasvim ne rastopi.
  3. U ohlađenu masu dodati šećer u prahu, brašno, samlevene orahe, sodu bikarbonu i ulje i dobro izmešati.
  4. Potom dodati vanilin šećer, struganu koru od limuna, strugani muskantni oraščić, kakao i sok od pola limuna.
  5. Kalup namazati uljem i posuti brašnom.
  6. Smesu sipati u kalup i peći na jakoj vatri.
  7. Pečenu tortu izručiti na tanjir, iseći na komade i služiti.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Praznična posna torta
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 12 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares