Posna torta od šargarepe i pomorandže

Torta od šargarepe i pomorandže

Advertisement

Sastojci za posnu tortu od šargarepe i pomorandže:

  • 2 šoljice brašna,
  • 1,5 šoljica narendane šargarepe,
  • 2 kašičice cimeta,
  • 1 pomorandža,
  • 7 kašičica šećera,
  • pola šoljice ulja,
  • prašak za pecivo,
  • šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća).

Za preliv:

  • 2 kašičice kakao praha,
  • malo ulja,
  • malo mleka od soje,
  • 2 kašičice šećera.

Posna torta od šargarepe i pomorandže se priprema na sledeći način:

  1. Izrendati šargarepu, što sitnije to bolje.
  2. U to narendati celu koru jedne pomorandže.
  3. Iscediti sok od pomorandže i pomešati sa uljem i šećerom (ako volite slađe torte dodajte još šećera).
  4. U drugoj posudi promešati brašno, prašak za pecivo i cimet.
  5. Orahe naseckati na sitno i to ubaciti.
  6. Taj mix dodati u sok od pomorandže pa polako ubacivati mrkvu.
  7. Po potrebi dodati malo mleka od soje.
  8. Staviti u rernu 40 minuta na 180 stepeni.
  9. Za preliv sve sastojke pomešati i staviti na maksimalnu temperaturu.
  10. Mešati nekih 2-3 minuta dok se ne zgusne i preliti preko torte.
  11. Staviti u frižider i poslužiti za par sati ili  još bolje sledeći dan.

Recept poslala Viktorija Lazarevska

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Torta od šargarepe i pomorandže
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 67 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares