- Advertisement -
Sastojci za posnu tortu od šargarepe i pomorandže:
- 2 šoljice brašna,
- 1,5 šoljica narendane šargarepe,
- 2 kašičice cimeta,
- 1 pomorandža,
- 7 kašičica šećera,
- pola šoljice ulja,
- prašak za pecivo,
- šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća).
Za preliv:
- 2 kašičice kakao praha,
- malo ulja,
- malo mleka od soje,
- 2 kašičice šećera.
Posna torta od šargarepe i pomorandže se priprema na sledeći način:
- Izrendati šargarepu, što sitnije to bolje.
- U to narendati celu koru jedne pomorandže.
- Iscediti sok od pomorandže i pomešati sa uljem i šećerom (ako volite slađe torte dodajte još šećera).
- U drugoj posudi promešati brašno, prašak za pecivo i cimet.
- Orahe naseckati na sitno i to ubaciti.
- Taj mix dodati u sok od pomorandže pa polako ubacivati mrkvu.
- Po potrebi dodati malo mleka od soje.
- Staviti u rernu 40 minuta na 180 stepeni.
- Za preliv sve sastojke pomešati i staviti na maksimalnu temperaturu.
- Mešati nekih 2-3 minuta dok se ne zgusne i preliti preko torte.
- Staviti u frižider i poslužiti za par sati ili još bolje sledeći dan.
Recept poslala Viktorija Lazarevska
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 70 Review(s)
Torta od šargarepe i pomorandže
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -