Naslovna Sastojci Boranija

POSNA JELA SA SASTOJKOM: boranija

djuvec od boranije

Postan đuveč od boranije

0
Sastojci za postan đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršun, ulje, so, biber, začin C.
zelena-boranija-sa-krompirom

Zelena boranija sa krompirom

0
Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom: 400 g zelene boranije, 2 velika paradajza (ili paradajz pire), 1 glavica crnog luka, 2 krompira, maslinovo ulje, biljni začini.
zapecena boranija

Posna zapečena boranija

0
Sastojci za posnu zapečenu boraniju: 1 kg žute ili zelene boranije, 2 glavice crnog luka, 3 kom. šargarepe, 1 kom. peršuna (koren), 1 manji celer, 3-4 kom. paradajza, veza peršunovog lista, 4-5 češnjeva belog luka, so, biber, začin C, 1 kašičica djumbira u prahu, ulje 1-1,5 dcl, kašika aleve paprike.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

0
Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
djuvec od boranije recept

Posni đuveč od boranije

0
Sastojci za posni đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršunovo lišće, ulje, so, čaša vode.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

0
Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
supa od ovsenih pahuljica

Posna supa od ovsenih pahuljica

0
Sastojci za posnu supu od ovsenih pahuljica: 1/2 kg krompira, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, kukuruz šećerac, šaka boranije, 1 koren od peršuna, 3-4 kašike ovsenih pahuljica, so, list peršuna.
supa od pasulja i boranije

Posna supa od pasulja i boranije

0
Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije: 300 g mladog belog pasulja, 200 g zelene boranije, manja tikvica, čen belog luka, kriška celera, veza peršuna, so, biber.

Najčitaniji recepti